gezonde-tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Het beste en romige van Italië in een éénpansgerecht. Tomatenrisotto! Uiteraard gemaakt met zilvervliesrijst om er een gezond tintje aan te geven. Want genieten hoeft niet ongezond te zijn!

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

300 gram kip
1 bouillonblokje
4 tomaten
1 ui
225 gram ongekookte rijst
50 gram creme fraiche of zure room
50 gram Parmezaanse kaas
1 el basilicum
250 gram pomodoro
100 ml droge, witte wijn

tomatenrisotto-met-zilvervliesrijst

Hoe maak je de tomatenrisotto?

Een romige en volle risotto, met de de smaak van gebakken tomaat. Italiaanser kan bijna niet en na het lange wachten op deze maaltijd, kan je er ook intens van genieten. Ik houd serieus heel erg van risotto. Ik maak het helaas alleen veel te weinig, omdat je er nog wel een half uurtje mee bezig bent voordat de rijstkorrel heel erg goed is gekookt en je een perfecte smaak hebt.

Voor deze risotto gebruik ik gewone zilvervliesrijst in plaats van een traditionele risotto rijstkorrel. Hoewel je met risotto rijst een net is plakkerige en smeuïge risotto krijgt, zit je uiteindelijk met zilvervliesrijst sneller vol en is je maaltijd ook gezonder.

tomatenrisotto

Voor de tomatenrisotto snijd je eerst de kipfilet en ui in stukjes, waarna je deze kort aanbakt in een pan. Doe hier vervolgens 200 ml water, de wijn en het bouillonblokje aan toe. Zet het vuur op half hoog en laat de risotto zachtjes inkoken. Voeg meer water toe wanneer nodig.

Snijd vervolgens de tomaten klein en voeg dit samen met de basilicum en de pomodoro toe na 5 minuten. Laat de risotto nog eens 5 minuten inkoken. Hoe beter je de risotto laat inkoken, hoe lekkerder de smaak en de groenten wordt. Bij mij kregen de tomaten een heerlijk gebakken velletje en liet het vel ook los, waardoor de smaak van de tomaat veel sterke en beter werd. Als het vocht bijna weg is, kan je de zure room erdoorheen roeren. Snijd de Parmezaanse kaas klein en roer de blokjes kaas vlak voor serveren door de risotto, zodat het half is gesmolten.

risotto-met-tomaten

[yumprint-recipe id=’91’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.