tomatenrisotto met chorizo

Tomatenrisotto met chorizo

Risotto is altijd een fijne maaltijd wanneer het kouder weer begint te worden. Deze gezonde tomatenrisotto met chorizo is gemaakt met zilvervliesrijst en heeft een heerlijk smakenpalet.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 chorizoworst (250 gram)
1 kleine ui
400 ml gezeefde tomaten
100 gram cherry tomaten
150 gram ongekookte rijst
1 bouillonblokje
1/4 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 el italiaanse kruiden

tomatenrisotto met chorizo 2

Hoe maak je de tomatenrisotto met chorizo?

  • Snijd de chorizo in plakjes en daarna in vieren
  • Bak de stukjes chorizo zonder olie in een pan
  • Snijd de ui en voeg toe aan de chorizo
  • Voeg de gezeefde tomaten, rijst en wat water toe
  • Voeg hieraan ook het bouillonblokje en de kruiden toe
  • Laat dit minstens 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg als laatste de door de helft gesneden tomaatjes toe

Het koude weer komt eraan en dat is mijn cue voor mijn favoriete wintermaaltje: risotto. Waarom? Je kan er oneindig mee variëren, het heeft mega veel smaak en het is heerlijk om jezelf ermee op te warmen. Ik maak mijn risotto’s eigenlijk altijd met zilvervliesrijst omdat dit gezonder is en me dit langer verzadigd dan de traditionele risottorijst dat uit snelle koolhydraten bestaat. Je bent uiteraard vrij om te kiezen welke rijst je wilt gebruiken, en met zilvervliesrijst is dit gerecht uitstekend te maken.

tomatenrisotto met chorizo 3

Je begint met de chorizo. Deze ga je kort aanbakken om de smaak wat meer tot haar recht te laten komen en de chorizo wat meer crunch te geven. Dit doe je door de chorizo in plakjes te snijden en daarna in vieren. Ik heb ook 4 plakjes apart gehouden ter decoratie. Daarna bak je de stukjes chorizo zonder enige olie in een pan. Doordat de chorizo al erg vet is, kan je het prima in haar eigen vet bakken. Doe dit een paar minuutjes.

Ondertussen snijd je de ui in stukjes die je aan de chorizo toevoegt. Bak dit ook kort mee. Daarna ga je met de tomatenrisotto beginnen. Voeg de gezeefde tomaten, rijst, wat water, het bouillonblokje en alle kruiden toe. Roer goed door en laat de tomatenrisotto minstens 10 minuten doorkoken. Je wilt ervoor zorgen dat het meeste water verdampt zodat je een dikkere saus krijgt maar die nog wel goed door te roeren is of de dikte bevat dit jij lekker vindt. Snijd ook nog de cherry tomaatjes doormidden en voeg deze aan het einde toe zodat ze hun bite blijven behouden. Schep de tomatenrisotto met chorizo in diepe borden en decoreer met de plakjes chorizo.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.