tomaat_courgette_soep2

De vorige keer dat ik soep maakte, was het zo goed bevallen, dat ik soep er vaker in wil gooien als avondmaaltijd. Het voordeel hiervan is, is dat het jammie is (duhh!), je kan een keertje vlees overslaan (vind ik wel jammer, maar de diertjes en Wakker Dier zullen blij met me zijn), maar bovenal heb je dan nog lekker extra soep over voor de volgende dag als lunch (yay!). Op naar het recept!

Wat heb je nodig? (voor 4 kommen)
2 tomaten
1 blik tomatenblokjes
1 courgette
1 ui
1 blokje bouillon (kip of groente)
4 stukjes zongedroogde tomaat
Italiaanse kruiden
basilicum
chili- en paprikapoeder
knoflookpoeder
peper en zout
4 sneetjes (spelt)brood
roomkaas
Parmezaanse kaas

tomaat_courgette_soep6

Allereerst even een opmerking: ik ga uiteindelijk de soep pureren omdat ik niet van stukjes in mijn soep hou haha! Mocht je dit wel willen, zorg er dan voor dat je je groenten in kleinere stukjes snijd dan ik dat doe :). Okee daar gaan we dan! Begin met het in stukjes snijden van je ui. Neem een (soep)pan en fruit de ui daar lichtjes in aan met wat olijfolie.

tomaat_courgette_soep5

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblikjes toe aan de ui. Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze ook toe. Laat je soepjes tegen het kookpunt aan komen. Verwarm ook alvast de oven voor op 200 graden.

tomaat_courgette_soep4

Ondertussen los je het bouillonblokje op in 500 ml water en snijd je de courgette in kleine stukjes. Ook dit kan je allemaal toevoegen aan je soepje en het even rustig laten doorkoken. Dan komt nu het punt waar mogelijk onze wegen splitsen. Ik heb er namelijk voor gekozen om mijn soep te pureren. Dit kan met een staafmixer of in de keukenmachine of blender. Pureer het lekker door en doe de soep weer terug in de pan. Ondertussen kan je ook alvast het brood gaan roosteren in de oven. Volgens mijn moet een minuutje of 6 wel voldoende zijn.

tomaat_courgette_soep3

Ook voor de niet-pureerders onder ons: de soep moet natuurlijk nog wel op smaak gebracht worden. Ik gebruikte hiervoor Italiaanse kruiden, basilicum, chili-, paprika- en knoflook-poeder en wat peper en zout naar smaak. Natuurlijk kan je ook naar eigen wens je kruidencombinatie samenstellen, maar ik moet zeggen dat de smaak van mijn soepje echt hemels was! Laat je soep sowieso nog een keer naar het kookpunt toe komen en zet dan je fornuis weer op een laag vuurtje, zodat de soep lekker door kan pruttelen en op smaak kan komen. Besmeer je brood alvast met wat roomkaas en rasp de Parmezaanse kaas die je over de soep strooit. Et voila!

tomaat_courgette_soep1

Oh ik heb toch zo genoten van dit soepje! Dit ga ik zeker vaker maken 🙂

Ga jij ook tomaten courgette soep maken of heb je het gemaakt? Laat het dan even weten en stuur een foto mee! Ik vind het echt superleuk om jouw resultaat te zien, dus stuur een mailtje of bereik me via social media 🙂

12 gedachten over “Tomaten courgette soep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.