rotorua 3

Toffe activiteiten die jij kunt doen in Rotorua

Spuitende geisers, warmwaterbronnen, stoere mountainbike tracks en de ‘heerlijke’ zwavellucht, dat is Rotorua in een notendop. Wat je allemaal in en rondom deze Nieuw Zeelandse stad kunt doen?

Over Rotorua

Rotorua is een stad op het Noordereiland van Nieuw Zeeland en staat bekend om haar geothermische activiteiten vanwege de vulkanische oorsprong in dit gebied. Daardoor zie je in de stad regelmatig rookpluimen van heet water dat verdampt in de lucht en ruik je regelmatig de zwavellucht als de wind net de verkeerde kant op staat. Toen ik de stad bezocht had ik verwacht dat de geur veel erger zou zijn, maar eigenlijk viel het reuze mee, alleen bij Lake Rotorua vond ik het erger ruiken.

rotorua 8

Rotorua is de thuisbasis voor zeer veel activiteiten. In de stad is niet heel erg veel te doen, maar het is wel leuk om doorheen te wandelen en de verschillende soorten architectuur te zien. Zo kan je ineens een klassiek Romeins gebouw tegenkomen terwijl er even verderop een Moors bouwwerk staat. Verder zijn er ook veel restaurantjes in Tutanekai street en kun je heerlijk wandelen langs het mooie Lake Rotorua of alvast oog in oog komen te staan met de thermische activiteit in het Kaurui park.

rotorua 2

Wai-o-tapu

Dit park staat bekend als thermisch wonderland en als je er bent dan snap je wel waarom. Dit is de standplaats van Lady Knox, een geiser die elke 48 uur van nature tot leven komt. Door middel van een natuurlijke zeep die in haar mond wordt gegooid wordt ze echter elke dag om 10.15 tot leven gewekt waarop ze meters hoog heet water naar boven spuit. Daarnaast kan je ook modderbaden zien bubbelen en wandel je rond in een park vol meertjes, rookpluimen en een palet aan kleuren. Door de mineralen in de grond en het water zie je de meest mooie kleuren en met de bergen en heuvels in de omgeving is het zeker een wonderland te noemen.

rotorua 5

Te Puia

Een ander thermisch park is Te Puia en ook erg populair. Hier vind je niet alleen een geiser, modderpoelen en silica terrassen, maar is er ook een replica van een Maori dorp, dat een kijkje biedt hoe de Maori al meer dan 300 jaar in dit geothermische gebied leven. Erg indrukwekkend zijn de 12 palen bij de ingang van uit hout gesneden gezichten die typisch zijn in de Maori kunst.

rotorua 6

Hell’s Gate

Cleopatra deed het al eeuwen geleden, een zwavel en een modderbad nemen omdat het goed zou zijn voor haar huid en mind. Met al die zwavellucht en thermische baden ben je in Rotorua aan het goede adres. Waan je als Cleopatra in een modderbad, dip in een zwavelbad of geniet van een massage bij Hell’s Gate. Deze plek staat in het teken van revitalisering en heeft naast de poelen ook kleine moddervulkanen en een stomende waterval genaamd Kakahi. Wandel dus lekker door het park en kom tot rust!

rotorua 4

Raften

Adrenaline junkies kunnen in Rotorua hun hart ophalen en een flink stuk gaan raften op de Kaituna rivier dat erom bekend staat een van de beste rivieren ter wereld te zijn om op te raften. Er is niet alleen een lekker lang stuk om over te raften, er is ook de grootste drop die je met raften kan hebben, namelijk de Tutea Falls waarbij je 7 meter naar beneden gaat.

rotorua

Zorbing

Zin in nog meer activiteiten? Probeer dan eens zorbing! Als een hamster wurm je je in een bal waarna je van een heuvel afrolt. Je kan gewoon droog in een bal, met water en alleen of met je gezelschap. Doel is: lekker rollen en plezier hebben.

rotorua 9

Hobbiton

Lord of the Rings fan? Dikke kans als je naar Nieuw Zeeland bent en dan mag je zeker Hobbiton niet overslaan. Dit park is gebruikt als filmset voor de films en vanuit Rotorua kan je gemakkelijk een dagtrip doen naar het park om je daar in de wondere wereld van de hobbits te begeven.

rotorua 7

Mountainbiken

Rotorua is een paradijs voor mountainbikers en met name de Redwoods Whakarewarewa Forest dat meerdere malen is uitgeroepen tot de beste en mooiste plek ter wereld om heerlijk op de fiets te springen. Uitdagende paden, meer dan 130km aan trails over vulkanische paden en in een prachtig landschap is zeker iets wat je niet mag overslaan als je van fietsen houdt!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.