Tikka Masala

gezonde tikka masala

Dit Indiase gerecht staat al tijden op mijn to cook lijst and I finally did it!


Officieel is deze Indiase curry een curry met weinug groenten. Maar dat willen wij natuurlijk wel! En hoe kan je groenten in een curry verwerken? Door de saus van groenten te maken natuurlijk! Hij is misschien dan qua smaak net iets anders dan je van een officiële Tikka Masala gewend bent, maar dan heb je wel een gezonde versie boordevol groenten. En stiekem maakt het ook leuker om te eten, omdat je gewoon niet door hebt dat er zoveel groenten in zitten. Oh en nog een smakelijke tip: ik had in plaats van de yoghurt, bieslook en knoflook wat kruidenboter toegevoegd aan de tikka masala. Dat had ik nog staan en daarmee krijg je een perfecte romige smaak. Natuurlijk kan je ook in plaats van yoghurt crème fraîche kiezen, maar dit is wel minder goed voor je (evenals de kruidenboter trouwens ;).

gemakkelijk tikka masala maken

Wat heb je nodig? (voor 1 á 2 personen)

1 kipfilet
2 tomaten
1 paprika
1/4 courgette
200 ml pomodoro
3 eetlepels garam masala
1 ui
3 teentjes knoflook
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel peterselie
1 á 2 naanbroden

gezond indiaas eten

Hoe maak je de tikka masala?

Verwarm de oven vast voor op 200 graden, terwijl je de kipfilet in kleine stukjes snijd. Bak deze vast in een pan met wat kokosolie. Snijd ook de ui en knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kip samen met 1 eetlepel garam masala kruiden. Bak alles zachtjes verder totdat de kip gaar is. Ondertussen snijd je de tomaten, paprika en courgette in grove stukken en doe dit samen met de pomodoro in een blender en blendt het totdat je een mooie, egale saus krijgt. Voeg de saus toe aan de kip en zet het vuur laag. Voeg ook de resterende eetlepels garam masala, de bieslook en peterselie toe. Je kan ook naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Terwijl dit lekker staat te pruttelen kan je het naanbrood klaarmaken in de oven volgens de verpakking. Bij mij is dat 6 minuten op 200 graden. Voeg tenslotte nog wat yoghurt toe voor een extra romige smaak.

tikka masala

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Welke gerechten staan op jouw to cook lijst?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



4 comments

  1. Manon

    Ziet er lekker uit, ik wil dit ooit nog wel een keer maken

    1. Miss Craftsy

      Dankje! Zeker gaan doen is een echte aanrader!

  2. Kirsty

    Oeh wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik wil dit al een hele tijd zelf maken, maar het komt er telkens niet van, dus ik moet je recept maar eens in de praktijk brengen!

    1. Miss Craftsy

      Dankje! En wat tof dat je het gaat maken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.