The Body Shop aloë vera facial cleanser & toner

body_shop_cleanser8
Na mijn lange zoektocht naar goede producten waar mijn huid niet van zou gaan irriteren, ben ik uiteindelijk uitgekomen op de aloë vera lijn van The Body Shop. Na ze uitgebreid getest te hebben was ik er zo enthousiast over dat ik nu de daadwerkelijke flessen heb aangeschaft.

Twee maanden terug: niet alleen had ik last van veel acne, maar ik had ook overal uitslag op mijn gezicht en ik wist niet meer wat ik met mijn huid en producten aan moest,  moedeloos werd ik ervan. Elk product prikte, en als het het niet deed, kreeg ik er een te vet gezicht van of de uitslag ging alsnog niet weg. Ik had al veel goede verhalen gehoord over de aloë vera lijn van The Body Shop, speciaal voor de gevoelige huid en zonder parfum, parabenen en alcohol. Precies waar ik op zoek naar was dus. Ik bezocht de winkel en werd supervriendelijk geholpen. Omdat The Body Shop niet echt een budgetwinkel is, ga je natuurlijk ook niet zomaar de producten kopen en er dan achter komen dat ze toch niet zo geschikt zijn voor mijn huid. Gelukkig mocht ik allemaal monstertjes meenemen en even kijken of ze fijn zouden zijn voor mijn huid. En dat waren ze!

body_shop_cleanser3
De Aloe Calming Facial Cleanser: “Een milde, crèmige, zeepvrije reinigingsmelk. Verwijdert mild maar grondig vuil, make-up en onzuiverheden. Laat de huid zacht, glad en soepel aanvoelen. Weldadig en rustgevend voor gevoelige huid.” Hiermee reinig je dus je gezicht en verwijder je make-up. Omdat ik meestal toch wel zware oogmake-up heb, verwijder ik deze eerst met een ander product en vervolgens neem ik een beetje cleanser en maak ik daar met mijn handen mijn gezicht mee schoon. Ik masseer het dan in op een vochtig gezicht om zoveel mogelijk make-up te verwijderen.

body_shop_cleanser2
Het is een wittig crèmepje die al meteen lekker aanvoelt qua structuur. Je hoeft er ook niet veel van te gebruiken om je gezicht te reinigen. Daarmee bedoel ik dat het niet veel uitmaakt of je nu meer cleanser gaat gebruiken in de hoop dat je er ook meer make-up van je gezicht af kunt halen, dat is niet zo, dus kun je er maar beter zuinig aan mee doen :). Omdat het een kalmerende cleanser is, zitten er ook geen heftige stoffen in die normaal je gezicht zo goed reinigen.

body_shop_cleanser1
Deze cleanser maakt je gezicht wel goed schoon, maar niet zo schoon als bijvoorbeeld een diepreinigende face wash. Vandaar dat ik mijn oogmake-up ook eerst met een watje af haal. Ik vind de cleanser echt enorm fijn. Ja tuurlijk hij had iets beter mogen reinigen, maar dan ben ik weer bang dat dat weer slecht voor mijn huid zou zijn. Nu heb ik een schoon, heel zacht en aangenaam gezicht dat echt heel fijn aanvoelt na het reinigen, iets was ik eigenlijk nog nooit heb gehad. Mijn uitslag was binnen twee weken verdwenen (ik had uiteindelijk nog wat schilfertjes en het duurt vier weken voordat je huid is vernieuwd) dus dat was ook heel erg fijn.

body_shop_cleanser4
Deze cleanser is echt heel erg fijn voor meiden die net als ik veel last hebben van een gevoelige huid. Sowieso kan iedereen hiervan gebruik maken, omdat er hier geen schadelijke ingrediënten in zitten, het mild reinigt en het voor bijna elk huidtype wel geschikt is. Als je goed kijkt zie je wel dat er Cetearyl alcohol in zit. Ik zei dat er geen alcohol in zat, maar dit is dan ook niet de alcohol die we gewend zijn te moeten vermijden. Dit is een vettige stof die het vocht in je huid houdt, je vochtbalans dus reguleert en je huidje lekker zacht maakt.

body_shop_cleanser6
De Aloe Calming Toner: “Een vochtregulerende tonic die direct rustgevend en weldadig aanvoelt op de huid. Hij verwijdert de laatste spoortjes make-up en reinigingsmelk, laat de huid ontspannen en schoon aanvoelen en zorgt ervoor dat een dag- of nachtcrème beter wordt geabsorbeerd.”

body_shop_cleanser5
Na het reinigen van mijn huid haal ik altijd de overtollige make-up weg met een toner. Lekker op een watje en gaan met die banaan. De meeste toners hebben wel alcohol als hoofdingrediënt die er ook wel voor zorgt dat je alle make-up weghaalt, maar wel een slecht effect heeft op je huid. Deze toner heeft absoluut geen alcohol en doet haar werk ook briljant. Helemaal niet nodig dus die alcohol.

body_shop_cleanser7
Ik vind wel dat de toner niet heel zuinig is in gebruik. Ik vind het vervelend om de toner direct om mijn gezicht te doen en in te masseren of zo, ik doe het eigenlijk altijd op een watje dat ik dan weer over mijn gezicht haal. Het is natuurlijk op waterbasis en ik heb het idee dat ik meer van deze toner nodig heb om een vochtig watje te krijgen dan bij de andere toners die ik weleens gebruikt heb. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen :). En nog een minpuntje: de flesjes vind ik niet zo heel fijn. Voor de toner op zich wel, die kun je gemakkelijk op de kop houden en dan moet je alsnog een beetje knijpen om er wat uit te krijgen, dus op zich doseert dat dan wel weer fijn, voor de cleanser vind ik dat niet. Dit moet ik eerst gesloten op de kop houden en goed schudden en vervolgens moet ik er nog best wel hard in knijpen om er wat uit te krijgen. Ik hoop wel dat ik uiteindelijk die cleanser gemakkelijk op kan maken en niet dat er door mijn niet goede knijpkracht geen cleanser er meer uit kan krijgen.

body_shop_cleanser9
Ik ben in ieder geval supertevreden met deze producten, want zij waren op dat moment de enige producten die mij van de huiduitslag af hielpen en die ook nog enigszins betaalbaar zijn. Beide kosten namelijk €10,- voor 200 ml. Best wel te doen nog, toch? Ik blijf voorlopig even deze producten gebruiken: mijn fijne wapen tegen de gevoelige huid 😀

Wat vind jij van The Body Shop Aloe Vera Facial Cleanser & Toner?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

  1. Esmée

    Ze klinken allebei heel erg fijn! x

    1. Miss Craftsy

      Zijn ze ook echt! Ben er zelf heel blij mee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.