Thaise kip kokossoep

soep met kokosmelk

Het tweede receptje van deze Thailand week is een heerlijke Thaise kip kokossoep. Het maken van een Thaise soep stond voordat ik überhaupt naar Thailand wilde al op mijn lijstje, dus dat maakt hem perfect voor deze week!


Het grappige is dat ik nog altijd discussies krijg over hoeveel tijd het kost om te koken en gezond te eten. Ik denk persoonlijk dat het reuze meevalt en dat het je echt niet meer moeite kost maar dat alleen die gedachte doet lijken alsof het veel tijd en moeite kost. Neem nu deze soep. Naast het in stukjes hakken van de kip hoef je eigenlijk nauwelijks iets te doen. Toen ik de soep maakte op de avond voordat ik hem als lunch wilde eten heeft het me denk ik al met al een kwartier gekost en dat terwijl ik ook nog aan het bellen was met mijn vader én de afwas deed. Bam! Over multitasking gesproken :). Oja en niet alleen is hij heel gemakkelijk en snel om te maken, hij is ook nog erg goed gelukt! Ik eet normaal gesproken graag soep waarbij ik de groenten met een staafmixer tot een gladde soep maak en dus niet met stukken groenten erin. Maar het is dus echt heel lekker! En zelfs mijn collega die in Thailand al is geweest en zelf ook erg goed Thais kan koken vond hem zeer goed gelukt. Jee!

thaise soep

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 gram kipfilet
250 gram Thaise groentenmix
400ml kokosmelk
400ml water
1 bouillonblokje
Peper en zout
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel koriander
2 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel gemberpoeder

thaise kip kokossoep

Hoe maak je de Thaise kip kokossoep?

We starten met het in blokjes snijden van de kip die we vervolgens in een pan met wat kokosolie even bakken. Wanneer het rozige van de kip weg is doe je de Thaise groentenmix erbij en roerbak je het even mee. Voeg ook de kruiden toe aan je kip. Ondertussen pak je je soeppan erbij waar je de kokosmelk met een bouillonblokje erin doet. Vul je blik met dezelfde hoeveelheid aan water zodat je ook de laatste restjes kokosmelk gebruikt. Roer het even door en laat de soep op temperatuur komen. Na 4 minuten is je kip en groentenmix wel klaar en kan je het overscheppen naar je soeppan zodat het daar nog meer gaar kan worden en de soep op smaak komt. Doe dit op laag vuur en zet het na een minuut of 10 weer uit. Door het de avond van tevoren klaar te maken heeft het de hele nacht de tijd om lekker op smaak te komen en dan is je soep op haar lekkerst!

gezonde kippensoep

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens soep met kokosmelk gehad?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.