Thailand Travel Vlog #5: Scooteren op Koh Phanghan

vlog koh phanghan

In deze vlog ga ik voor het eerst scooteren en dat doe ik meteen goed op het heuvelachtige terrein van Koh Phanghan! Kijk snel mee naar de laatste dagen van mijn groepsreis.

YouTube Preview Image

Na de Half Moon Party waarbij we pas ‘s ochtends vroeg weer terug kwamen, mochten we natuurlijk eerst van onszelf uitslapen. Niet te lang, want we wilden ook nog genieten van onze laatste dag samen op Koh Phanghan. De meiden twijfelden tussen strand en scooteren en het werd het laatste. Ik vond het stiekem wel een beetje eng, want ik had nog nooit van tevoren gescooterd. Ik moest ook echt nog even wennen, maar daarna had ik het helemaal door en vond ik het ook niet eng meer zo over al die heuvels. Wat een uitzicht heb je op die scooter zeg, waanzinnig! Echt puur genieten, onbeschrijfelijk!

Na het scooteren maakten we ons klaar voor het ‘afscheidsdiner’. Over het strand liepen we naar een burgerrestaurant, yes very Thailand like, waar we heerlijk gegeten hebben en spelletjes hebben gespeeld. Over het strand lopen we terug, maar niet voordat we eerst een echte Thaise traditie tot uiting hebben gebracht door lampionnen op te steken. Weer een magisch moment. Na nog een drankje te hebben gedaan in de bar van ons hotel, besluiten we allemaal te gaan slapen, sommigen van ons moeten al vrij vroeg weg.

Ik kan nog lekker uitslapen, maar door het gerommel in de ochtend ben ik al snel klaarwakker en besluit lekker te chillen bij het zwembad. Niet veel later is het moment aangekomen om echt afscheid te nemen. We nemen de taxi naar de pier en zeggen gedag. En dan ben ik voor ruim twee dagen nog alleen in Thailand. Na een lunch neem ik de ferry terug naar het vasteland. Als je de vlog ziet, vertel ik er al wat over maar dat kan je helaas niet zo heel goed horen, plus ik zei echt te vaak grappig haha. Point being is dat er overal Nederlanders zijn. Ik zat echt lekker te chillen boven op de boot om nog wat bij te kleuren voordat ik weer naar huis moet en opeens zie ik twee jongens zitten waarvan er 1 een pet met Amsterdam draagt. Ze zuchten een beetje en een ander meisje zegt: poeh poeh. En een gesprek is gestart. Ik join ook en zeg ook bijzonder ik het vind dat er overal Nederlanders zijn, maar ik vind ook dat het zo leuk is om zo random gesprekken met mensen te starten, dat verrijkt echt je wereld!

Eenmaal bij de nachttrein kom ik erachter dat de trein minstens 2 uur vertraging heeft en aan de ene kant baal ik daar wel van, aan de andere kant moet ik het een hele dag vol gaan houden in Bangkok, aangezien mijn vliegtuig pas ‘s nachts zal vertrekken. Maar daarover zie je meer in de volgende en laatste vlog!

En mocht je mijn eerdere avonturen in Thailand nog niet gezien hebben, bekijk dan mijn vlogs over Kho Phi Phi, Koh Sok National Park, de Floating Market en mijn aankomst in Bangkok. Wil je helemaal niets missen, abonneer je dan op mijn kanaal!

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.