Taughetti (spaghetti van taugé)

taughetti-5

Ik weet nog wel dat ik het kraampje in het centrum van Nijmegen zag staan met de tekst: Taugé, daar kun je vanalles mee. Super cliché, maar ik was wel nieuwsgierig. Wát kan je er dan precies mee? Spaghetti maken van taugé bijvoorbeeld, oftewel taughetti. Hoewel ik het nog nooit gegeten had bij dat kraampje omdat ik taugé stiekem helemaal niet zo lekker vond toen, wilde ik toch graag mijn eigen versie proberen.

mango Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

○ 400 gram taughetti
○ 200 gram gehakt
○ 2 blikjes tomatenpurree (of passata)
○ 1 paprika
○ 1 ui
○ 2 bospeentjes
○ 2 tomaten
○ 2 teentjes knoflook
○ Italiaanse kruiden (oregane, basilicum, tijm)
○ paprikapoeder
○ peper en zout

taughetti-1

mango Hoe maak je de taughetti?

Rul het gehakt, snijd de groenten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan, inclusief de teentjes knoflook. Terwijl je de groenten gaar bakt, kook ook alvast wat water voor de taugé.

taughetti-2

Als de groente zover klaar is, kan je de blikjes tomatepurree toevoegen. Doe er sowieso 2 blikjes water bij, maar wil je extra veel saus, dan kan je er ook een 3e aan toevoegen. Voeg ook alle kruiden naar smaak toe, ik gebruikte tenminste 2 eetlepels Italiaanse kruiden.

taughetti-3

Vervolgens ga je de taugé blancheren. Dit doe je door de taugé in een pan kokend water toe te voegen en deze 1 minuutje mee te laten koken. Dat moet voldoende zijn. Vervolgens schep je de taugé op een bord en schep daaroverheen de saus.

taughetti-4

mango Tips & Taste

Wat een heerlijk gerecht is dit! Doordat je de taugé blancheert, wordt de taughetti lekker knapperig en daar houd ik persoonlijk wel van! Het heeft daardoor niet de melige, kleffe, pastastructuur van spaghetti, maar dan hoeft ook niet per se, het is een keertje wat anders. Als je dan toch echt die pasta smaak wilt, dan kook je denk ik toch wel de volkoren variant. Maar voor de extra gezonde versie is dit zeker wel een aanrader! En misschien nog wel lekkerder dan courgetti als je net zo van die knapperigheid houd als ik dat doe. Je zou natuurlijk ook nog kip kunnen nemen in plaats van gehakt en wat kaas erbij is natuurlijk stiekem ook wel erg lekker! Dan wordt het helemaal smullen!

taughetti-6

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Had jij al weleens van taughetti gehoord? Eet smakelijk!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.8 comments

 1. Manon

  Ik hou niet van al die taughee helaas.

  1. Miss Craftsy

   Ah ja dan houdt het al snel op he, haha!

 2. Anneleen

  ziet er erg lekker uit!

 3. Kelly

  Ziet er lekker uit!

 4. Dagmar

  Hmmmm yummie dit is een leuke variant! Origineel en superlekker lijkt mij 😀

  1. Miss Craftsy

   Haha dankjewel! Zeker lekker is hij, heeft echt een goede bite en knapperigheid, daar houd ik wel van!

Leave a Reply

Your email address will not be published.