crunchy cheddar chicken

Tapas Treats: Crunchy cheddar chicken

Binnenkort een tapasavond en moet je iets klaarmaken voor je vrienden? Deze crunchy cheddar chicken is een regelrechte winnaar!

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks)

200 gram kip
100 gram Doritos nacho cheese
1 el chilisaus
4 plakjes cheddar

tapashapje met kip en doritos chips

Hoe maak je de crunchy cheddar chicken?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kip in kleinere stukjes.
  • Maak de chips klein door ze in de keukenmachine te doen.
  • Doe de cheddar in een bakje met de chilisaus en water en smelt het in de magnetron.
  • Doop de kip in de cheddar en daarna in de Doritos crunch.
  • Leg alle stukjes op een bakplaat en bak ze 20 minuten. Keer halverwege om.

Toen ik met een collega had over tapashapjes, kwam ze met dit geniale idee. Toen ze vertelde dat er zo weinig ingredi├źnten in moesten en de smaken me zo superlekker leken, ging ik al watertanden. 

In Amerika kennen ze het begrip tapas niet echt, maar ze zijn wel van het meebrengen van heerlijke hapjes voor allerlei gelegenheden. En natuurlijk moet het zo gek en cheesy mogelijk zijn. Want dat is typisch Amerikaans.

krokante kip met cheddar en chips

Voor de crunchy cheddar chicken verwarm je de oven op 200 graden voor. Daarna doe je de chips in de keukenmachine en pulseer je het tot kleine stukjes. Ook snijd je de kipfilet in kleinere stukjes.

Haal de plakjes cheddar uit het plasticfolie en doe dit samen met de chilisaus en wat water in een kommetje. Verwarm de cheddar in de magnetron voor 1.5 minuut en roer tussendoor goed door. 

Pak een stukje kip, doop hem in de gesmolten cheddar en daarna in de Doritos chips. Dit gaat het makkelijkst door de Doritos in een bakje te doen en daar de kip doorheen te schudden.

Als alle kipstukjes klaar zijn doe je deze op een bakplaat en doe je ze 20 minuten in de oven of net zolang tot de kip mooi crunchy is. Draai de crunchy cheddar chicken halverweg om.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.