pcos supplementen

Supplementen voor PCOS & Acne die ik slik

PCOS is een syndroom dat niet zo gemakkelijk te verhelpen is. Toch kan je met een goed dieet en de juiste supplementen voor PCOS je klachten aanzienlijk verminderen.

Mijn PCOS klachten

Omdat iedereen andere klachten ervaart, lijkt mij het raadzaam om op te sommen waar ik last van heb, omdat mijn supplementen daarop aansluiten. Mijn klachten begonnen met acne voor minstens 12 jaar dat niet overging. Toen ik stopte met de pil, bleek dat mijn lichaam zelf niet in staat was om te menstrueren en heb ik mijn menstruatie voor 1 jaar en 2 maanden verloren. Daarnaast zijn mijn testosteron waarden te hoog, heb ik last van haar overgroei en heb ik veel darmklachten. Het feit dat ik niet menstrueerde en ik maar last bleef houden van mijn acne, zijn voor mij de grootste problemen. Lees voor meer info over PCOS dit artikel en ook deze artikelen als je meer wilt weten over mijn persoonlijke verhaal en hoe je PCOS natuurlijk kunt genezen.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

Welke supplementen voor PCOS kun je gebruiken?

Omdat ik niet zulke fijne ervaringen heb gehad met dokters als het aan komt op het constateren van PCOS en ik wel goede verhalen heb gehoord over vrouwen met PCOS die in behandeling zijn gegaan bij een naturopaat, heb ik ervoor gekozen om ook een naturopaat te bezoeken. Naturopathie is een alternatieve geneeswijze die middels een holistische benadering naar jou als geheel persoon kijkt door lichaam, mind, emoties en spiritueel in balans te brengen. Wat ik vooral fijn vind is dat er niet alleen gekeken wordt naar de klachten, maar dat de oorzaak achterhaalt wordt en hieraan gewerkt wordt op natuurlijke wijze middels supplementen en acupunctuur. Hoewel het om een alternatieve geneeswijze gaat, wordt het wel wetenschappelijk onderbouwt doordat je ook bloed moet prikken en een echo moet ondergaan om een goede diagnose te kunnen stellen. Dit zijn de supplementen voor PCOS die ik nu gebruik of gebruikt heb.

MG Parex
Voor mijn darmproblemen hebben we gekozen om de darmen eerst goed te cleansen en te detoxen via een maaltijdplan en met deze Parex tabletten. Deze tabletten helpen om af te komen van eventuele parasieten en om je gut weer in balans te brengen. De tabletten hebben een antimicrobiële, antiparasitaire en anthelmintische werking.

MG Glutagenics
Dit poeder heeft ook een goede werking op je stofwisseling, immuun systeem en algehele gezondheid. Dit komt door de actieve ingrediënten glutamine, aloe vera gel en gedeglycyrrizeerde drop (DGL) die je gut in balans brengen. Wat dit poeder eigenlijk doet is ervoor zorgen dat de darmwand herstelt wordt zodat de goede bacteriën beter worden opgenomen in de bloedbaan en de slechte bacteriën wordt afgevoerd.

MG Lymphatox
Deze supplementen helpen je lymfeklieren een boost te geven. Je lymfeklieren zorgen ervoor dat alle stoffen die niet goed zijn voor je lijf afgevoerd worden. Dit kan gaan om de slechte bacteriën in je darmen, maar eigenlijk gaat het om alle toxische stoffen. Acne uit zich doordat er bacteriën in je lijf zitten die niet goed afgevoerd worden en vervolgens door de huid naar buiten komen. Dit supplement heeft als actieve ingrediënten kleefkruid, klit en brandnetel die je bloed zuivert en een stralende huid belooft.

MG Phyto Pro
Dit supplement geeft je lever een goede schoonmaakbeurt. Als je darmproblemen hebt gehad, dan werkt de lever heel hard eraan om de slechte bacteriën je lichaam uit te werken. Hierdoor kan hij zich niet focussen op het in balans houden van je hormonen, waardoor deze vaak uit balans gaan en je een syndroom als PCOS kunt krijgen. In deze mix zitten kruiden als mariadistel en kurkuma. Deze helpen niet alleen je lever een detox te geven, maar brengen ook je hormonen in balans.

MG T-Clear
Dit is mijn meest belangrijke supplement die de testosteron waarden omlaag brengt waardoor het je acne en haarovergroei vermindert en een menstruatie stimuleert. De liquorice en de witte pioen zorgen voor de omzetting van testosteron naar oestrogeen door de aanmaak van androgene te stoppen. Een veel gebruikt supplement voor PCOS is inositol die ook aanwezig is hierin en samen met chromium voor een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt als ook ervoor zorgt dat je acne en haarovergroei minder wordt.

Inner Health Plus Dairy Free Probiotic
Dit is je welbekende probiotica. Ik raad iedereen aan om een probiotica te slikken voor een goede stoelgang, gezonde darmen en minder tot geen opgeblazen gevoel en gasvorming. Daarnaast stimuleert het ook je immuun systeem. Deze capsules bevatten 12,5 biljoen Lactobacillus Acidophilus bacteriën en 12,5 biljoen Bifidobacterium Lactis bacteriën.  

Omega 3 visolie
Visolie is goed voor PCOS omdat het helpt bij een afname van een te hoge insuline en om wederom de bloedsuikerwaarden stabiel te houden. Ook helpt het tegen leververvetting en is omega 3 belangrijk voor de aanmaak van prostaglandines die nodig zijn voor de productie van hormonen. Met een syndroom als PCOS waarbij de hormoonhuishouding instabiel is, kan visolie helpen de hormonen beter in balans te brengen en testosteron te verlagen.

Chromium
Hoewel er al chromium in mijn T-Clear supplementen zit, slik ik er nog extra chromium bij. Dit is omdat ik door mijn PCOS hele echt sugar cravings heb en dit supplement deze cravings kan reduceren. Je hebt dan minder snel behoefte aan suikerhoudend eten en snelle koolhydraten. Hierdoor kan ik beter een gezonder en gebalanceerder dieet eten. Omdat veel vrouwen met PCOS inconsequente insuline waarden hebben en zelfs diabetes kunnen ontwikkelen is dit een hele goede optie.

Zink
Zink is een fantastisch mineraal voor vrouwen met PCOS. Ik slik nu zo’n 500mg per dag en dit zorgt ervoor dat wederom mijn bloedsuikerspiegel stabieler wordt. Daarnaast helpt het bij de ontwikkeling van follikels waardoor het helpt je cyclus meer te reguleren en je menstruatie kan aanslaan. Zink is een anti-androgeen waardoor het helpt het verlagen van je testosteron en het klachten als haarovergroei, inflammatie en acne vermindert. Ook helpt het bij haarverlies en geeft het je schildklier een boost.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

  1. L.p

    Hallo,

    Ik heb zelf ook PCOS en mijn dieet/supplementen komen redelijk overeen met wat jij gebruikt. Nu lees ik het stukje ‘zink’ en zie daar dat jij 500mg per dag slikt??? Ik ben recent begonnen met dagelijks een redelijk hoge dosering van 45 mg per dag, naar aanleiding van vele onderzoeken die ik heb gelezen. Is 500 mg niet gevaarlijk veel?

    Groeten

    L

Leave a Reply

Your email address will not be published.