geroosterde champignons

Stir fry met geroosterde champignons

Crispy champignons krokant gebakken in de oven met andere groenten en heerlijke rijst. Probeer zelf deze stir fry met geroosterde champignons.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 100 gram ongekookte rijst
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram kip of tofu
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • peper en zout
  • 1 ei of 1 flax egg
  • 6 stengels boerenkool
  • 250 gram champignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tamari of sojasaus
  • 2 el water
  • 1 el mosterd
  • 1 el maple syrup
  • 1 el koriander
  • 1 el kerriepoeder
geroosterde champignons 2

Hoe maak je de stir fry met geroosterde champignons?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak een saus van de olijfolie, sojasaus, water, mosterd, maple syrup, koriander en kerriepoeder.
  • Marineer hierin de champignons voor ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Leg de champignons op een bakplaat en bak ze voor ongeveer 20 minuten.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de kip of tofu in blokjes en bak deze in een pan samen met wat paprikapoeder en komijn naar smaak.
  • Als de kip bijna gaar is voeg je de bloemkoolrijst toe om mee te roerbakken.
  • Breek een ei open en bak deze mee met de stir fry of voeg een flax ei toe.
  • Was de boerenkool en haal de blaadjes van de stengels.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de stir fry en roer goed door.
  • Serveer de stir fry over de borden en maak het af met de boerenkool en de geroosterde champignons.

Normaal roerbak ik mijn champignons alleen maar dit keer dacht ik: laat ik het eens anders doen. In plaats daarvan maakte ik een heerlijke marinade waar ik de champignons op smaak liet komen, om ze vervolgens krokant te roosteren in de oven. Ik heb nog nooit zulke lekkere champignons gehad.

Chanpignons zijn een uitstekende vleesvervanger en worden vaak gebruikt in een burger of vegetarische balletjes. Deze groenten zitten boordevol vezels en zijn hoog in vitamine B2, B3 en D en ze bevatten magnesium, koper, kalium en fosfor. Dat maakt het tot een veelzijdige groenten die ideaal is bij het afslanken.

geroosterde champignons 3

Voor de stir fry met geroosterde champignons verwarm je de oven eerst voor op 200 graden. Dan maak je de marinade door de olijfolie te mengen met het water, sojasaus, mosterd, maple syrup, koriander en kerriepoeder. Snijd de champignons in schijfjes mocht je hele champignons hebben gekocht en marineer ze vervolgens in de saus voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Leg de champignons daarna op een met bakpapier belegde bakplaat en rooster de champignons voor ongeveer 20 minuten.

Ondertussen kun je de rijst koken volgens de verpakking. Snijd ook de kip en tofu in blokjes en bak deze in een pan gaar met wat paprikapoeder en komijn naar smaak. Als het bijna gaar is, kun je de bloemkoolrijst toevoegen om mee te bakken. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe. Breek een ei open en stir fry deze mee met de bloemkoolrijst. Je kunt ook als je vegan bent of wilt eten een flax ei maken door 2 el lijnzaad te mengen met 4 el water en deze even te laten staan. Deze voeg je dan later toe aan je maaltijd.

Was de boerenkool en haal de blaadjes van de stengels. Als de rijst gekookt is, kun je deze bij de stir fry scheppen en goed doorroeren. Verdeel dan de rijst over 2 borden, leg hierover de blaadjes boerenkool en maak het af met de knapperig geroosterde champignons. Klaar is je stir fry met geroosterde champignons!

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.