Spicy pompoen cheddar muffins

pompoenmuffins

Muffins zijn bij mij eigenlijk altijd zoet. Ondertussen heb ik ook een goede smaal voor hartige dingen ontwikkeld en als ik dan iets bak, dan bak ik graag iets speciaals. Zoals deze spicy pompoen cheddar muffins!


I know, I know, dit klinkt misschien als een heel erg rare combi om in een muffin te stoppen, maar raar kan ook heel goed zijn. Bij deze muffins is het in elk geval wel heel goed. Een heerlijke en suikervrije muffin, wel met een heerlijke calorieknaller van een cheddarkaas, maar hee dat moet kunnen toch? De pompoen zorgt ervoor dat de muffins lekker moist worden. Heerlijk zacht en lekker om in te bijten. De cheddar on top is een beetje crunchy en van binnen gesmolten. Voeg daaraan nog de kruiden toe en je hebt een muffin waar je u tegen zegt!

thanksgiving pompoenmuffins

Wat heb je nodig? (Voor 6 muffins)

250 gram pompoen
1 ei
1,5 el yoghurt
30 gram roomboter
150 gram speltmeel
3 plakjes cheddar
1 el honing
2 tl bakpoeder
1/2 el peper
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder

gezonde pompoenmuffins

Hoe maak je de spicy pompoen cheddar muffins?

Verwarm de oven vast voor op 190 graden. Ik gebruik al voorgekookte pompoenblokjes, dus die kan ik zo in mijn keukenmachine stoppen, samen met het meel, boter, ei en yoghurt. Voeg daaraan ook de kruiden en honing toe en blend alles met elkaar. Gebruik 3/4 van de cheddar om dit in kleine stukjes door het beslag heen te roeren. Wanneer je dit hebt gedaan, schep je het beslag in je muffin tray (eventueel met vormpjes). Scheur de overige cheddar ook in kleine stukjes en verdeel deze over het beslag on top. Daarna gaan de muffins zo’n 20 minuten in de oven.

muffins met pompoen en cheddar

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.