kruidige-kip-met-paprika-en-erwten

Spaanse kip met chorizo

Die Mediterrane smaken en heerlijk bourgondisch genieten. Dat is deze Spaanse kip met chorizo uit de slowcooker bij uitstek. Nu nog een rood wijntje erbij en klaar!

Wat je heb nodig? (voor 2 personen)

300 gram kip
200 gram chorizo
1 blik tomatenblokjes
1 paprika
300 gram erwten
1 ui
1 sinaasappel
100 ml witte wijn
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl kurkuma
Peper en zout

gezonde-kip-met-chorizo

Hoe maak je de Spaanse kip met chorizo?

Deze Spaanse kip maak ik lekker in de slowcooker. Zo krijg je een heerlijk fijn stoofpotje dat perfect voor de koude dagen. En het fijne aan het gebruiken van een slowcooker is dat je er vrij weinig werk aan hebt en je zoveel meer smaak hebt in je gerecht.

Overigens kun je dit gerecht ook zonder slowcooker maken en dat leg ik hieronder nog even uit. Voor de Spaanse kip uit de slowcooker doe je hele kipstukken in de slowcooker samen met de plakjes chorizo. Schil de ui en sinaasappel, snijd ze in stukjes en voeg ze ook toe aan de slowcooker. Voeg daarna nog de tomatenblokjes, wijn en kruiden toe.

spaanse-kip-met-chorizo

Zet vervolgens de slowcooker aan op de laagste stand en 7 uur lang. Doe na deze 7 uur de erwten en paprika erbij die je in stukjes snijd en laat de slowcooker nog 1 uurtje aanstaan. Serveer daarna de Spaanse kip met chorizo.

Wanneer je de Spaanse kip met chorizo gewoon wilt bakken, snijd je de kip in stukjes die je aanbakt in een pan. Snijd de ui klein en voeg deze toe aan de kip. Doe hetzelfde met de chorizo en paprika.

Doe daarna de tomatenblokjes, wijn en kruiden erbij en laat het 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de erwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven voordat je de Spaanse kip met chorizo serveert.

pulled-chicken-uit-de-slowcookerSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.