Solo Stedentrip: Zurich

Zurich, de grootste stad van Zwitserland en ligt prachtig gelegen aan een meer. Na al een keer eerder in Zwitserland te zijn geweest, mocht ik nu genieten van de grootste stad van Zwitserland.observatietoren zurich

Zwitserland is een van de duurdere Europese landen maar haar prachtige natuur maakt dat meer dan goed. Na een wat korte nacht in de nachttrein, stapte ik het station uit en het bewonderingswaardige Zurich in. Wat een mooie stad! Het heeft dankzij haar grachten en bruggen wel wat weg van Amsterdam, hoewel de architectuur en de bergen toch wel wat anders doen vermoeden. 

zurich by night

Na een korte stop in hostel Biber, waar ik trouwens een hele aardige man ontmoette die meditatieles geeft en mij wat technieken aanleerde, trok ik erop uit. Ik trakteerde mijzelf eerst op een koffie van de Starbucks aangezien ik wel wat energie kon gebruiken. 

zurich

Iets voor 11 uur arriveerde ik op de Paradeplatz voor een free walking tour. Dit is echt een superleuke manier om een stad te leren kennen omdat je zo niet alleen de gebouwen ziet, maar ook het verhaal erachter leert kennen en meer toffe informatie. 

grossmunster

We bezochten de verschillende kerken zoals Grossmunster, Fraumunster en de St. Peterskerk. Ook zag ik oude overblijfselen van een oud Romeins badhuis en bewonderde ik de stad vanaf de Lindenhof.

fraumunster

En wil je rondlopen door de duurste straat van Europa? Loop dan door de Bahnhofstrasse. Leuk weetje: hoe dichter de winkels richting het meer zitten, hoe duurder ze zijn. 

st peterskerk

Ik was een beetje bang die dag omdat ik wist dat het maar liefst 12 mm zou gaan regenen. En om 12 uur was het dan zover: we hadden ongeveer half uur lang heftige regen en daarna werd het steeds minder.

fresco's

Gelukkig was het na ruim een uur droog en heeft het daarna bijna niet meer geregent, lucky me! Het scheelde ook dat ik al aan de walking tour meedeed en meer mensen hetzelfde lot ondergingen. Zo werd ik wel heel nat maar de tour was zo leuk dat ik er niet chagrijnig ervan werd haha.

zwitserland

Mijn hostel ligt trouwens in een superleuk en centraal straatje: de niederdorfstrasse. Een heel leuk en smal straatje met veel restaurantjes, bars en boetiekjes. Superleuk om daar eens rond te lopen. Daar in de buurt vind je ook de baugeschichtliches archive, waar je kunt zien hoe Zurich er vroeger uit zag. 

lake zurich

Na de free walking tour, ben ik lekker zelf nog gaan verder wandelen en heb ik geluncht aan lake zurich. Naast het verkennen van de stad die middag, heb ik vooral veel gerelaxed en gelezen, ik heb tenslotte vakantie haha. Een leuke plek om dit te doen is niet alleen aan het meer,maar ook in platzspitz park.

observatietoren zurich

In de avond heb ik ook iets heel erg leuks gedaan. Als je namelijk via brasserie Lipp de lift naar boven neemt, kom je uit in de urania sternwarte, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Na even snel wat gegeten te hebben (niets spectaculairs want ik had niet zoveel honger), ben ik lekker gaan slapen.

kerken in zurich

De volgende dag checkte ik alweer uit, maar voor ik ook daadwerkelijk vertrok, ben ik eerst gaan hardlopen langs het meer en de grachten. Dat was zo prachtig om te doen!

hardlopen in zurich

Wat trouwens ook heel leuk is, is om het Zoological Museum te bezoeken. Dit is een gratis museum met meer dan 100.000 opgezette dieren en ideaal om te bezoeken wanneer het niet zo’n mooi weer is. 

zoological museum

Daarna was het tijd om te vertrekken. Ik hoop dat je dankzij de foto’s een mooi beeld hebt kunnen krijgen van Zurich. Voor mij was de stad in het echt veel mooier en schoner dan ik me het had voorgesteld. Ik denk dat je de stad zelf gemakkelijk in 1 dag kunt zien, tenzij je in de omgeving wat dingen wilt bezoeken of gaan hiken.

duitse quote

Het is een dure stad, dus wil je wat geld besparen, neem dan net zoals ik wat dingen van huis mee, koop ze in de supermarkt of kook zelf een maaltijd. Zurich, en sowieso alles wat ik tot nu toe heb mogen zien van Zwitserland, is werkelijk prachtig!

Bewaren

BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Sabine

    Wat een leuk overzicht! Je hebt het helemaal leuk gehad zo te zien 🙂 De Free Walking Tour is inderdaad heel leuk. Heb m in Medellín gedaan. Zurich ken ik nog niet, maar de foto’s smaken naar meer! Leuk ook dat je bent gaan hardlopen 😀

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel Sabine! Wat leuk dat je ook zo’n tour hebt gedaan. Ik heb het iig onwijs naar mijn zin gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.