juliet's house

Solo Stedentrip Verona

De stad waarover Shakespeare zijn welbekende Romeo en Juliette verhaal schreef. Ik ben benieuwd hoe romantisch Verona nu echt is!

bezienswaardigheden verona

In de avond, na een lange en vermoeide treinreis waar ik veel moest wachten kwam ik aan in Verona. Na een stuk met de bus en 20 minuten lopen waarvan ook een stuk heuvelop kwam ik aan in het hostel dat bijna aandeed als een kasteel of een klooster. 

wat te doen in verona

Terwijl ik naar de receptie wilde lopen, keek ik de tuin in en daar zag ik iets wat mijn hersenen niet meteen konden registreren. Daar zaten namelijk Alejandro en Rosa die ik in Pisa had ontmoet, hoe leuk!

granite

Nadat ik me gesetteld had, ging ik lekker uit eten met hen en sloten we de avond af met granite. Dat is een soort van slush puppy, maar dan toch net iets anders en waar je de echte smaak veel meer proeft. Zo had ik onder andere amandel en je kon gewoon proeven dat dit met echte amandel was gemaakt. 

verona bij nacht

Onze granite aten we op de muurtjes bij Castello San Pietro. Dit kasteel zat vlakbij ons hostel en je had een prachtig uitzicht over Verona. Waanzinnig mooi!

zwemmen gardameer

Omdat het nog steeds superheet was besloot ik er een stranddagje van te maken. Ik nam vanaf het treinstation in Verona een speciale bus die langs dorpjes bij het gardameer rijdt. In totaal een uur vanaf het hostel kwam ik aan in Bardolino, een schattig stadje direct aan het Gardameer. Ik liep wat rond en koos een plekje in het gras uit om heerlijk te chillen, te zonnen en… voor het eerst deze reis te zwemmen! Dat meer was fantastisch kan ik je vertellen en het was precies waar ik behoefte aan had!

gardameer

Na wat uurtjes gerelaxed te hebben, was het tijd voor een late lunch bij dé Gelateria van Bardolino. Ik had een hele ‘copetta’ vol met te heerlijk Italiaans ijs. Een goede lunch haha! 

beker italiaans ijs

Vervolgens liep ik rond wat rond door het stadje en nam ik de bus weer terug naar Verona. Eenmaal in het hostel kwam ik Rosa weer tegen en samen gingen we de stad in om wat te relaxen en wat te eten. 

bardolino

We kozen allebei voor heerlijke gnocchi en tiramisu als toetje. We zaten eigenlijk heerlijk buiten, maar toen begon het gigantisch hard te waaien en kwam er echt een hoosbui uit de lucht vallen. Gelukkig was er genoeg plek binnen en was het nadat we klaar waren met eten weer droog.

tiramisu

De volgende dag was mijn laatste volle dag in Verona. Rosa en Alejandro zouden die ochtend vertrekken naar München, dus ik deed de sightseeing van Verona in mijn eentje.

stedentrip verona

Zo bezocht ik heel veel van de kerken in Verona, waarvan ik de duomo het mooiste vond. Ook zat er vlakbij mijn hostel een schattig kerkje die niet op de kaart stond. Superleuk! 

juliet's house

De highlight was natuurlijk Juliet’s House met de balkon en een standbeeld van haar. Ik ben niet het huis zelf binnen  geweest,  maar ik vond het er ook veel te druk. Een mythe is trouwens wanneer je linkerborst van Juliette aanraakt, je je one true love zult vinden. Dat heb ik natuurlijk gedaan, dus nu ben ik geduldig aan het wachten op mijn prins op het witte paard ;).

standbeeld juliette

piazza bra

Verder vond ik de arena en het parkje en plein, Piazza Bra, daarnaast ook heel erg leuk en gezellig! Er was zelfs een koor dat optrad. Het is heel erg leuk om daar in het parkje te zitten of een terrasje te pakken op het plein. Zeker doen!

opera arena

arena
De bruggen in Verona staan er ook om bekend prachtig te zijn. Ponte Scaligero met daarbij de castelvecchio doet ineens heel Middeleeuws aan met haar toffe kijkgaten en vanaf Ponte Pietra heb je de mooiste zonsondergang.

ponte scaligero

En natuurlijk zijn, zoals in elk Italiaans stadje, de straatjes alleen al leuk om doorheen te lopen. De omgeving rondom Piazza della Erba is erg leuk! Wanneer je richting Via Dante loopt kom je een paar mooie gebouwen tegen.

arche scaligere

Omdat ik rond etenstijd zou gaan treinreizen besloot ik om te lunchen met pizza! Ik koos voor eentje met lekker wat vlees en dronk er mijn laatste Italiaanse spritze bij om mijn bezoek aan Italië goed af te sluiten. 

chiesa di san giorgio

Na nog wat sightseeing in het centrum ben ik de rivier weer overgestoken naar Chiesa di San Giorgio om vervolgens naar boven te klimmen voor een geweldig en hoog uitzicht over de stad. Het leuke is dat je dan vanzelf weer bij het kasteel bij het hostel uitkomt.

citytrip verona

Na even te zijn bijgekomen in het hostel, stond er nog maar 1 ding te doen om mijn bezoek in Italië af te sluiten: nog een allerlaatste keer Italiaans ijs eten! Uiteindelijk pakte ik een trein eerder om er zeker van te zijn dat ik geen vertraging door stakingen zou oplopen en kwam ik rond 10 uur ‘s avonds in Innsbruck aan, wachtende op mijn nachttrein naar Budapest!

uitzicht verona

Wat een geweldige stad is Verona! Heel romantisch, prachtige gebouwen en natuurlijk het hele Romeo en Juliette verhaal dat door de hele stad leeft. Rosa en ik snapte in elk geval wel waarom Shakespeare hier zo’n mooi liefdesverhaal liet afspelen. 

ponte pietra

En ook heel tof is dat je Verona dus gemakkelijk kunt combineren met een strandvakantie aan het prachtige Gardameer. Een echte must!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.