piazza di miracoli

Solo Stedentrip Pisa

Pisa, de stad waar iedereen rare capriolen uithaalt om met een scheve toren op de foto te staan. En ik? Guilty as charged met deze stedentrip in Pisa!

In de middag arriveerde (dit woord gebruik ik nu express omdat ik het vind lijken op arrividerci ;)) ik in Hostel Pisa wat zich op zo’n 7 minuten van het treinstation bevindt. Het is een heel leuk en gezellig hostel met restaurant, dus er is altijd eten in de buurt en natuurlijk ook mensen, dus ik zeg een chill hostel ;). Oh! En je kan er ook voor 7 euro onbeperkt lunchen of dineren.

citytrip pisa

Omdat het nog geen 3 uur is kan ik mijn kamer nog niet op en ik wilde daar toch wel even op wachten. Ik bestel een smoothie als soort van lunch en maak het mezelf comfortabel terwijl er een Australisch meisje overhit het hostel binnenkomt. We maken kennis en het klikt meteen. Ik wilde eigenlijk naar het strand omdat het die dag nog mooi weer zou zijn, maar daarvoor moest ik teveel uitzoeken en daar was ik te moe voor haha.

toren van pisa

In plaats daarvan ga ik met Sophie naar het centrum van Pisa om die rare, scheve toren eens te bezichten. Na even het stadje te hebben bewonderd, komen we bij de toren van Pisa aan. Beiden hadden we verwachten dat het poepiedruk zou zijn, maar waar wij stonden viel dat reuzemee. Hoppa, meteen aan de slag met die foto’s dus. En so you know: ik had zonder oefenen meteen de juiste pose te pakken ;).

basiliek pisa

Ik moet zeggen dat ik de toren van Pisa echt waanzinnig mooi vind. Prachtig wit en mooie Romeinse architectuur. Ik kon niet stoppen met kijken. Toen we een rondje gingen lopen om de toren, bleek dat het toch erg druk was, wij hadden geluk dat we via de andere kant waren gekomen! Honderden mensen die proberen een kiekje met de toren te krijgen en rijen met mensen op paaltjes in rare poses zodat ze zonder andere mensen de perfecte foto met de toren kunnen schieten. Het is te hilarisch om te zien en ik schoot regelmatig in de lach. Wat een dierentuin!

kathedraal pisa

Naast het beklimmen van de toren kun je ook nog de duomo en de basiliek bezichtigen. Voor alles heb je een kaartje nodig die je in een gebouw ernaast kunt kopen. Als je alles zou willen doen ben je misschien wel een dagje bezig! Wij kozen ervoor om alleen de kerk de bezichtigen. Hiervoor moest je wel een kaartje halen zodat ze het bezoek kunnen reguleren, maar het is wel gratis. Omdat we nog tijd overhadden, gingen we even lekker chillen in het gras.

piazza dante

Na ons kerkbezoekje wandelden we nog even door Pisa waar we onder andere een shopping straat in wandelden en op een pleintje genaamd Piazza Dante kwamen waar ook nog wat kerkjes staan. Wat ook nog mooi is om te bezoeken zijn de Romeinse ruïnes. 

lekkerste italiaanse pizza

Daarna was het dinner time! When in Italy you eat pizza en ik had een restaurant gevonden dat een van de beste pizza’s zou hebben van Pisa. En dat hebben we geweten want dit was de beste pizza die ik in heel mijn tijd in Italië op heb! De bodem was namelijk niet hard maar zachter en smeuïger. Dat deeg was echt fantastisch! ‘s Avonds hebben we eigenlijk lekker gechilld in het hostel en een WK wedstrijd gekeken. Supergezellig!

marina di pisa

De volgende ochtend vertrok Sophie alweer en er was regen voorspeld dus mijn strandtripje viel in het water. Eenmaal buiten was het eigenlijk alsnog prachtig weer dus ik dacht: wat ben je nu allemaal aan het doen? Ga lekker naar het strand! Het enige nadeel van dit hostel is dat je tussen 12 en 3 niet op je kamer mag en ik dus ook geen bikini of zonnebrand kon pakken. Dus ik huurde een fiets in het hostel en reed vervolgens in 3 kwartier naar Marina di Pisa. Dit is trouwens heel gemakkelijk. Je fietst naar de rivier in het centrum en gaat vervolgens naar links waarnaar je net zolang naar de rivier blijft fietsen totdat je op het strand aankomt.

bezienswaardigheden pisa

Na een flinke rit settelde ik mijzelf op een huge rock om even te relaxen. In Marina di Pisa heb je een mini zandstrandje, maar voornamelijk een kiezelstrand. Of kies zoals ik een grote steen uit om op te chillen. Gelukkig voor mij was het niet zo heet dat ik en niet op de steen kon liggen of een shirtje en korte broek te warm was.

italiaanse sub

Na het chillen had ik toch wel enorme trek gekregen en dus zocht een een restaurantje op die heerlijke broodjes konden maken. Ze maakten typische Italiaanse subs waar je zelf kon bepalen wat je erop doet. Ik ging voor lekker veel veggies, pecorino kaas en een ham die specifiek in die regio wordt gemaakt. Daar houd ik van, lekker regionale dingen eten. Ik verorberde mijn dikke sub en het was een stevige lunch!

wat te doen in pisa

Vervolgens moest ik natuurlijk even uitbuiken 😉 en na een stukje te hebben gewandeld, koos ik weer een steen uit om even bij te bruinen. Dat laatste heb ik trouwens geweten, want hoewel het niet superzonnig was, ben ik stiekem dus wel verbrand :(. Daarna was het tijd om weer terug te fietsen, want ik wilde graag nog even door het centrum fietsen en ik moest de fiets om 6 uur weer bij het hostel hebben.

strand pisa

In het hostel besloot ik lekker even te chillen en daar maakte ik kennis met de Canadese Zoë en de New Yorkse Izzy. Izzy heeft een Israëlische achtergrond en cravede Midden-Oosters eten. Zoë die lekker kan moederen (waarschijnlijk omdat ze als au pair in Italië werkt), had een goed restaurant uitgezocht waar we falafel konden eten.

baklava

En deze falafel waren die de balletjes die ik gewend ben, maar het waren meer donuts, hoe leuk?! Natuurlijk hoort een toetje er ook bij en we deelden een stukje chocolade baklava. Zo heerlijk! 

stedentrip pisa

Het was zo leuk om met deze twee op te trekken! Later sloot er zich een lief Colombiaans meisje bij ons aan en we hebben een erg gezellige avond gehad. De volgende ochtend was het snel ontbijten en door met de trein richting… Siena!

piazza di miracoli

Pisa is zeker een mustsee als je je in het noorden van Italie bevindt. Ja het is toeristisch maar als je dus aan de goede kant gaat staan heb je daar helemaal geen last van. Plus in de rest van Pisa is het net zo leuk. Wel is het een kleine stad waardoor je er binnen een dag wel doorheen bent. Een goede is door Pisa te combineren met Marina di Pisa, Lucca of Cinque Terre. Dat laatste kon ik helaas niet doen maar dat is misschien nog meer een mustsee want ik heb geweldige foto’s gezien!

BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

4 comments

 1. Manon

  In hostel Pisa ben ik ook geweest! Drie leuke dagen gehad. Van die regel dat je tussen 12 en 3 niet je hostel in mag had ik niet zoveel last, omdat ik van 10 tot 18.00 vaak weg was. Zo grappig dat we bijna precies dezelfde reis hebben gemaakt.

  1. Miss Craftsy

   Echt waar wat grappig! Bijna te toevallig allemaal he hihi. Maar ja het is dan ook wel een hele mooie route!

 2. Maaike

  Wat leuk om je belevenissen te lezen! Die gebouwen lijken mij prachtig om een keer te zien (staat op mijn bucketlist) en wat vervelend inderdaad dat je tussen 12 en 3 het hostel niet in kon. Niet zo chill!

  1. Miss Craftsy

   Thanks Maaike! Ja die zijn zeker de moeite waard dus zeker op je bucketlist houden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.