gezonde couscoussalade met pijnboompitten

Snelle couscous salade

Noem me een laatbloeier, maar ik heb zelf nog nooit iets gemaakt met couscous en nu vind ik dit het beste idee voor een couscous salade!

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)

40 gram couscous
40 gram veldsla
1 tomaat
30 gram feta
10 gram pijnboompitten
Peper en zout
1 tl munt

couscoussalade

Hoe maak je de snelle couscous salade?

Werken met couscous is per definitie al snel. Ik snap het ook niet waarom ik het niet eerder ben gaan gebruiken in mijn gerechten, helemaal voor mijn lunch. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje water toevoegen, wachten en het is klaar.

lunchsalade met couscous

Een uitkomst als je het mij vraagt en zo heeft niemand meer een excuus om tijdens de lunch alleen maar bammetjes te eten. Je hebt nu ook zo in een handomdraai een gezonde en vullende couscous salade geprept.

Hoe maak je deze salade nu? Heel simpel! Je neemt alvast je bakje waar je je lunch in wilt meenemen en doe daarin de couscous met 80 ml heet water. Roer even door en laat dan 5 minuten staan of totdat de couscous al het vocht heeft opgenomen.

snelle couscous salade met feta

Snijd vervolgens de tomaat en feta vast in stukjes en eventueel kan je de sla ook wat kleiner snijden. Als de couscous klaar is, roer je wat peper en zout met de munt erdoorheen. Voeg vervolgens ook de tomaat, sla en feta toe en top het af met de pijnboompitjes.

[yumprint-recipe id=’49’]Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.