no bake taart met chocolade

No bake smores taart

I’m gonna have this smores pie and then I’m gonna have s’more. Deze smores taart bevat alles wat lekker is aan een smores koekje. De graham cracker, veel chocolade en natuurlijk marshmellows. Een perfecte verjaardagstaart!

Wat heb je nodig? (voor 1 taart)

120 gram biscuit koekjes
1 scoop eiwitpoeder
2 el suiker
1/2 tl zout
120 gram boter
225 gram pure chocolade
80 ml slagroom
1,5 el honing
2,5 el boter
32 marshmellows

smores taart

Hoe maak je de smores taart?

Dit is nou echt een taart die niet kan mislukken. Je hoeft hem niet af te bakken, je werkt met weinig ingrediënten, de werkwijze is heel erg gemakkelijk en je hoeft alleen nog maar te wachten. And that’s the worst part of course. Omdat deze smores taart een no-bake taart is, heb je er ook geen oven voor nodig en heeft het wel weg van een Nederlandse kwarktaart. Een heerlijk knapperige koekjesbodem, maar dan met een fingerlicking en smeuïge chocoladevulling en natuurlijk die marshmellows. Die onweerstaanbare marshmellows.

Uiteraard beginnen we met de koekjesbodem. Ik gebruikte hiervoor een rol van Verkade koekjes, maar jij mag natuurlijk elk soort biscuit kiezen waar jij zin in hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook versies met een chocoladelaagje voor de echte chocoladeliefhebbers. Doe de koekjes in een keukenmachine en pulseer het totdat je alleen koekkruimels over hebt. Doe hier het eiwitpoeder bij samen met het zout en de gesmolten boter en roer alles goed door. Vervolgens schep je het koekjesdeeg in een ingevette taartvorm en druk je alles goed aan met een eetlepel. Zet de taartvorm minstens een uur in de koelkast.

chocoladetaart met marshmellows

En dan is die heerlijke chocoladevulling aan de beurt! Hiervoor heb je wel even je gasfornuis nodig. Je begint namelijk met het schenken van de slagroom en honing in een pannetje dat je langzaam even verwarmt op het vuur. Als het lekker warm is, schenk je het over de blokjes chocolade. Laat het even een minuutje staan en roer daarna alles door. Voeg ook de boter toe en roer net zolang totdat je een gladde chocoladevulling hebt zonder stukjes.

Als de taartbodem genoeg gekoeld heeft, kan je de chocoladevulling over de koekjesbodem schenken. Zorg ervoor dat alles evenredig is verdeeld. Top de smores taart af met de marshmellows. Zet de smores taart nog eens een uur in de koelkast voor je hem serveert. Wil je gaan voor het echte smores effect? Brand de marshmellows dan eventjes met een kleine gasbrander.

 

BewarenThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.