Sleepless in Seattle: Maroon 5 & het EMP Museum

seattle 8

Na mijn week in Boston, Providence en New York, vloog ik op 28 maart door naar Seattle om mijn Amerikaanse vriendinnetje op te zoeken. Dat je vervolgens weer een hele dag aan het vliegen bent, onderschatte ik wel: van het oosten naar het westen vliegen in Amerika is onderhand net zover als het ‘pondje’ overvliegen. Gelukkig had ik die avond wel een hele goede start van mijn week in Seattle: het concert van Maroon 5!!


seattle 15

De hele week in Providence had ik al het liedje Sugar in mijn hoofd. Het was zelfs zo erg dat Freek er volgens mij een beetje gek van werd en dat dit liedje, elke keer als ik het zou horen, mij zou herinneren aan deze vakantie. Toen Shelby mij vervolgens appte om te vragen of ik van Maroon 5 houd, zeg ik natuurlijk met heel veel uitroeptekens ja! Wat bleek? Zij had via haar werk nog tickets kunnen regelen en daardoor stond ik die volgende avond van Adam, ehh ik bedoel de muziek van Maroon 5 te genieten!

seattle 14

Met als openingsact onder andere Magic!. Hele goede muziek met een grappig gestoorde leadzanger. Wat een leuke gast lijkt me dat! Sowieso wel een leuk Amerikaans weetje: het concert begon om half 8, maar eerst kwam er een zangeres die ik niet kende optreden, zo’n half uur. Daarna (met rust) kwam Magic! zo’n 3 kwartier optreden en vervolgens werd het hele podium opgebouwd en trad Maroon 5 uiteindelijk pas om half 10 op. Dan heb je in elk geval wel een hele avond plezier haha!

seattle 13

En mijn god wat is deze band goed! Maroon 5 bestaat inmiddels al 15 jaar en ik kon dus bijna alle liedjes gewoon meezingen. Onvoorstelbaar hoeveel hits ze eigenlijk hebben! Ze begonnen met hun hit animals en Adam zong zo non-stop zeker 6 liedjes voordat hij überhaupt iets zei. Het ging echt om de muziek en die was echt super, wat kan die man zingen zeg! Oh en zijn kont mocht er ook zijn ;). Het was zeker niet vervelend om een hele tijd naar Adam te mogen kijken haha!

seattle 8

Ja ik kan zeker wel zeggen dat ik dit een van de beste concerten vond waar ik ooit bij ben geweest. Ik heb ook wat fragmenten opgenomen die je terug zult zien in mijn vlog, zodat je ook even lekker mee kunt genieten. Volgens mij komen ze ook in de Ziggo, dus ga daar zeker heen! Ik vind het ook onvoorstelbaar dat ik hier bij heb mogen zijn, het voelt nog steeds als een droom. Zo krijg je een appje en zo zit je bijna helemaal vooraan van Maroon 5 te genieten. Onwerkelijk en oh zo mooi!

seattle 12

De volgende morgen hebben we eerst heerlijk uitgeslapen. Het werd een late avond en ik had die dag natuurlijk veel gereisd met 3 uur tijdsverschil. Ik wilde heel graag naar Vancouver, maar dit bleek uiteindelijk langer rijden te zijn dan ik dacht en 7 uur voor 1 dagje in de auto zitten, leek me nu ook niet het einde. In plaats daarvan bezochten we deze speciale Starbucks.

seattle 11

Dit is namelijk niet een gewoon café waar je je koffie besteld, maar ze hebben een hele roastery: ze maken namelijk hun eigen koffiebonen die direct via die pijpjes in het café gedeelte komen en je dus een supervers bekertje koffie in je handen gedrukt krijgt. Zo vet en mooi om te zien!

seattle 10

Vervolgens liet Shelby zien waar zij werkt: bij Amazon dus! (dankje voor die tickets Amazon). Echt zo’n tof bedrijf en nu wil ik stiekem daar werken haha. Zij werkt op de muziek en dvd afdelingen en we bezochten ook nog even de boeken afdeling waar boekenkasten vol preversies van boeken liggen die je gewoon mee kan nemen. De boekenwurm in mij kwam los en ik nam een paar mooie boeken mee. Uiteindelijk 3 omdat ik zo niet kon kiezen welke boeken me nu allemaal leuk leken, plus ik had natuurlijk een max aan baggage kilo’s.

seattle 9

Brunch tijd! Ook hier kon ik niet kiezen, maar ik ging uiteindelijk voor een dubbel Amerikaans ontbijt: pancakes met cinnamon roll smaak gecombineerd. En dan krijg je natuurlijk ook niet eventjes 1 pannenkoek, maar er gelijk 3 op elkaar: meaning ik had ook breakfast voor de volgende dag ;).

seattle 1

Dit is trouwens nog buiten in op het dak van het Amazon gebouw, waar je een prachtig uitzicht krijgt van Seattle center, met haar Space Needle. En dat is ook de richting waar we heen liepen, want bij de Space Needle zit ook het EMP Museum.

seattle 7

Dit museum was vroeger ook wel bekend als het Experience Music Project and Science Fiction Museum and Hall of Fame museum, waardoor je wel zult begrijpen waarom het is afgekort ;). Een fantastisch leuk en interactief museum dat in het teken staat van tv en muziek.

seattle 2

Zo heb je er verschillende afdelingen waar je allerlei dingen kunt bekijken en doen, zoals deze fantasy afdeling.

seattle 3

Met hele mooie stukken, zoals deze jurk uit The Game of Thrones.

seattle 4

En op de horror afdeling hadden ze dit kostuum uit Michael Jackson’s clip Thriller.

seattle 5

Je kon ook allerlei docu filmpjes zien over de geschiedenis en soort van making offs van verschillende horror movies. Ook zag ik in een oogopslag deze filmhoes van Spoorloos! Leuk om Nederlandse dingen te zien in Amerika haha!

seattle 6

In het muziek gedeelte kon je ook zelf muziek maken: lekker jammen, maar ook een soort van les krijgen: zo leerde je om allerlei bekende muziekintro’s te spelen, zo leuk! Het is dat het al 5 uur was en het museum dicht ging, anders waren we er nog veel langer gebleven, echt een aanrader om dit museum te bezoeken while you’re in Seattle and it’s raining!

‘s Avonds hebben we Thais gehaald en zijn we lekker op de bank gekropen om een filmpje te kijken. Een very lazy and nice Sunday in Seattle! Awesome :).SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

6 comments

 1. Inge

  Aah, wat gaaf, Maroon 5, daar word ik toch wel wat jaloers van hoor!

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ja ik word ook nog steeda jaloers van mezelf. Kan niet geloven dat ik daar echt ben geweest!

 2. Het Sushimeisje

  Ik ben geen fan van Maroon 5 maar vind het heel leuk dat je hier heen bent geweest! Lijkt mij toch een andere ervaring om een concert in het buitenland bij te wonen. Wel een lang concert trouwens. Ik vind het hier altijd zo jammer dat een concert na 1,5 uur of minder al weer voorbij is..

  1. Miss Craftsy

   Dankje! Ja dat sowieso, helemaal omdat het ook nog eens zo’n verrassing was. En inderdaad, nu ben je lekker een avondje weg, is ook wel erg leuk kan ik je vertellen!

 3. Anneleen

  Wauw dat uitzicht… geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.