Sleepless in Seattle: Capitol Hill & Lake Union

lake union 8

De maandag in Seattle liep ik door de buurt waar ik verbleef: het mooie en artistieke Capitol Hill en huurde ik als een echte Nederlander een fiets om onder andere rondom Lake Union te fietsen.


lake union 4

Doordat ik zo aan het genieten was van Capitol Hill, vergat ik eigenlijk foto’s te maken haha. Ach ja, als je er bent moet je zelf maar deze buurt ontdekken ;). Een diverse buurt vol studenten, hippies en iedereen die gewoon zichzelf kan zijn, prachtig! Ik ben naar Volunteer Park gelopen, waar ik dit mooie shot kon maken. Ook stond daar een andere fotograaf die me aanbood om zijn lens uit te proberen, superleuk haha! Zo aardig zijn die Amerikanen ook, heerlijk!

lake union 1

Seattle is een van de steden waar het het meeste regent (vaak miezerregen) en wat mensen dan doen? Naar een coffeeshop of naar een boekenwinkel (met een café haha). Shelby wees me op de winkel Elliot Bay waar ze een mooie collectie schenen te hebben. Vol met health boeken en heerlijke kookboeken en het boek van Lea Michele dat ik later ook kocht. Ook leuk: alle briefjes die je tussen de boeken kon vinden met handige tips erop.

lake union 5

Kijk bloesem! Ah zo heerlijk om al dat lentegevoel helemaal te hebben! En gelukkig was het ook nog eens een prachtige, zonnige dag! Na mijn wandeling door Capitol Hill, ontmoette ik Shelby voor lunch en daarna ging ik op de fiets, richting Lake Union.

lake union 6

Helemaal langs de linkerkant van het meer kwam ik terecht aan de noordkant, waar Gas Works Park zich bevindt. Ooit een gebied waaruit gas werd gewonnen, nu een geliefd park door de lokale bevolking, omdat je er zo’n mooi uitzicht hebt op city center.

lake union 7

Dit dus! Oeeh zo prachtig! Ik heb hier even een tijdje gezeten om lekker uit te rusten en van dit uitzicht te genieten.

lake union 8

Helemaal blij werd ik ervan! Als je goed kijkt, kan je rechts van mij de Space Needle ontdekken. Hierna fietste ik door om de Burke-Gilman trail te fietsen, die in dit park start. Een lange tocht die ik niet helemaal zou kunnen fietsen omdat ik ook weer op tijd terug moest zijn, maar ik ging een poging wagen.

lake union 9

De trail loopt ook door de University of Washington heen. Hier zie je het sportcomplex.

lake union 10

Humor ten stop van de Amerikanen. Er was een kruising waar je moest stoppen. En aan de overkant waren en nog 3 bordjes met de teksten: “because you stopped” “you burned extra calories” “nice!”. Geweldig toch?

lake union 11

Ik ben gefietst tot aan het Burke-Gilman park, daarna heb ik een een zijweg genomen om langzaamaan terug te fietsen. Ik zat volgens mij inmiddels al ruim 2 uur op de fiets als het niet al langer was. Het is superheuvelachtig in Seattle en vlak voor dit stuk moest ik gewoon omhoog lopen omdat ik niet meer met de fiets verder kwam. Dat loont dan vervolgens wel met dit uitzicht. Wow!

lake union 2

Tijd voor een pitstop en een refreshment: mocha frappuchino, the best! En on the side een heerlijk stukje caramel pecan chocolate square. En het was nog lekkerder dan het eruit ziet! Dit was trouwens in University Village, een mall bij de universiteit met heel veel toffe winkels. On a rainy day zeker een goede optie!

lake union 12

Op de terugweg zag ik een ander deel van de universiteit. Mijn god, dit is echt een prachtige universiteit. Zie ook die kasteelachtige gebouwen, heel mooi!

lake union 13

Op de brug bij Lake Union, terug naar downtown. Ook al zo mooi. Ik kan zo genieten van de natuur merk ik nu. En hier is het zo groen en heuvelachtig, echt te mooi!

lake union 14

Nog eentje dan, omdat deze zo pittoresk is :).

lake union 3

Nadat ik mijn fiets had weggebracht, ontmoette ik Shelby weer. We zouden eigenlijk lekker gaan koken, maar omdat ze zo’n stressvolle dag op het werk had gehad en ik stiekem best moe was van het fietsen, besloten we het bij een makkelijke maaltijd te houden. Een salade (niet op de foto), zoete aardappelfrietjes, kant-en-klaar- uit de diepvries (obviously) met blauwe kaas en crackertjes met oude cheddar kaas, die voor een Amerikaanse kaas verrassend goed smaakte. Daarbij keken we naar The Voice (en Adam) en had ik een s’mores ijstoetje. Oja en Shelby wist trouwens niet dat The Voice eigenlijk een Nederlands concept is. Best stom eigenlijk, ze denken natuurlijk na Idols dat dit ook van eigen bodem is.

Een heerlijk dagje dus en ik ben superblij dat ik op die fiets ben gestapt en de natuur en de rust van Seattle heb ontdekt. Het was superactief, dat wel, maar het was het ook zo waard!

Heb jij weleens een fiets gehuurd op jouw vakantie?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

10 comments

 1. Het Sushimeisje

  Ja…aan de bewustwording over Nederlandse programma’s kan nog heel wat worden gedaan..best dom eigenlijk want als er in het begin van dat soort programma’s even een melding Made in Holland zou staan dan zou dit wellicht ook meer toeristen en zakendeals opleveren..

  En wat mooi die universiteit en de Gas Works! Leuk om te zien.

  Ps: Als je interesse hebt, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Wil je meedoen dan kan je op mijn blog kijken voor de regels en een voorbeeld.
  https://hetsushimeisje.wordpress.com/2015/04/08/over-mij-de-liebster-award/

  1. Miss Craftsy

   Ja precies! Je zag nu overigens wel: executive producer: John de Mol, maar daar kijkt iedereen toch overheen, helemaal omdat er wel meer Nederlandsachtige achternamen zijn. En dankjewel! Ik geloof dat ik wel teveel volgers heb voor nog een Liebster Award, maar ik vind het superlief dat je mij alsnog genomineerd hebt! Ik voel me vereerd!

   1. Het Sushimeisje

    Ik heb een klein beetje vals gespeeld 😉 Ik ken een aantal kleine blogs die ik heel leuk vind maar niet genoeg helaas. Vandaar!

    Sowieso denk ik dat mensen bij Nederlandse achternamen ook niet zo snel de associatie met Nederland maken.

 2. Manon

  Wauw wat ziet het er daar mooi uit! Mooie fotos heb je gemaakt.

 3. Anneleen

  Wat een prachtige foto’s weer! Ik krijg zoveel zin om op reis te gaan en ik verlang zo erg naar het zonnetje 🙂 lijkt me heel leuk om daar een fiets te huren! Ik heb ooit eens met school een fietstocht gemaakt in Berlijn, een hele andere omgeving dus, maar ook wel supertof!

  1. Miss Craftsy

   Haha oeps! Ja met dat zonnetje had ik die dag heel erg veel geluk! Nu wil ik nog wel graag een echte zonvakantie plannen :). En tof om dat ook in Berlijn te doen, superleuk!

 4. Esther

  Super om te lezen! Wij thuis zijn ook échte Nederlanders, dus huren op iedere vakantie eigenlijk wel een fiets. Ik heb zelfs in NYC tussen de taxi’s door gefietst (beetje eng soms, maar het was geweldig)!

  1. Miss Craftsy

   Leuk! En eng ja, helemaal in NY. Seattle is wel wat rustiger, maar ook ik vond het gek om tussen al die auto’s te moeten fietsen. Als ik het te eng vond ging ik gewoon op het voetpad 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.