herfst-maaltijdsalade

Salade met gegrilde perzik

Een fruitige maaltijd salade met bijzonder veel smaak dankzij de gegrilde perzik en feta.

Wat heb je nodig? (voor 1 maaltijdsalade)

30 gram spinazie
50 gram couscous
1 perzik
100 gram kip
25 gram feta
5 gram pijnboompitten

gezonde-salade-met-perik-kip-en-feta

Hoe maak je de salade met gegrilde perzik?

Zoals jullie weten maak ik ook regelmatig maaltijden voor mijn collega’s. Zo wilde een collega laatst een maaltijd hebben die ze makkelijk kon meenemen en die ze niet hoefde op te warmen. 

En dan kom ik al snel uit bij een maaltijdsalade. Een heerlijk voedende salade en het liefst met rijke smaken. Those are my favorites. Rijke smaken die ik erg lekker vind zijn feta kaas en wanneer iets gegrild is. En dat leken me nu net smaken die perfect passen in een maaltijd salade.

Daarnaast is deze salade lauwwarm, waardoor je hem ook perfect kunt eten nu het weer wat kouder wordt. Helemaal wanneer je hem direct op eet kun je genieten van de warme smaken van de kip en perzik.

maaltijdsalade-met-gegrilde-perzik

Bovendien is perzik een goede detoxfruit. Deze oorspronkelijke Chinese vrucht zit boordevol kalium, vezels en fytonutriënten. Daardoor wordt het heel goed verwerkt door de nieren, wat het perfect maakt voor een goede detox. En bovendien bevat een perzik weinig calorieën vergeleken met andere vruchten, dus win win!

Haal dus die grilpan maar uit de kast! Je begint met het in plakjes snijden van de perzik. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je eerst 4x rond de pit snijd en dan de plakjes snijd. Gril de plakjes aan beide kanten in en grilpan met wat olie.

Snijd ondertussen de kip in blokjes. Wanneer de perzik klaar is, gril je de kipblokjes in het vocht van de perzik. Doe de couscous in een bakje en schenk daar 50 ml kokend water overheen. Laat de couscous 5 minuten staan. Snijd ook de feta alvast in blokjes.

salade-met-gegrilde-perzik

Neem een diep bord of saladebowl en doe hierin de spinazie. Snijd de blaadjes eventueel wat kleiner voor beter eetgemak ;). Schep hierover heen de couscous. Top daarna de salade af met de kip, feta, gegrilde perzik en pijnboompitjes. Deze salade met gegrilde perzik is ideaal voor de herfst!

[yumprint-recipe id=’74’]Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.