saharatour marokko 1

Must Do: Saharatour in Marokko

Ellenlange goudkleurige zandduinen, terwijl je je langzaam voort beweegt op een kameel en je geniet van een prachtige zonsopkomst. Een Saharatour in Marokko is een echte must do!

Vanuit meerdere steden in Marokko is het mogelijk om de Sahara in te trekken, maar de meest populaire bestemming is wel vanuit Marrakech. Het is dan ook erg leuk om een Saharatour te combineren met een citytrip in Marrakech, hier heb ik ook al eerder over geschreven.

saharatour marokko 7

Een Saharatour vanuit Marrakech

Je kan al een Saharatour in Marokko doen vanaf twee dagen. In deze twee dagen reis je met een busje af naar de woestijn, om de volgende dag terug te keren naar Marrakech. Uiteraard kan je ook langer blijven en een hele tocht door de Sahara maken. In alle vroegte word je opgehaald in het stadscentrum van Marrakech. Erg leuk, want zo zie je de stad langzaam ontwaken terwijl de marktkooplieden met hun koopwaar rond slenteren. Terwijl de zon langzaam opkomt, zie je de besneeuwde toppen van de Atlas die je zal passeren. Hoewel lekker dutten in het busje aannemelijk klinkt, is het uitzicht waar je onderweg op getrakteerd wordt grandioos. Gelukkig zal je waarschijnlijk een aantal stops maken om dit fotogenieke beeld vast te leggen.

saharatour marokko 6 saharatour marokko 5

Ouarzazate

De eerste grote stop die je zeker niet wilt overslaan is in Ouarzazate, het Hollywood van Marokko. Hier zijn heel veel films opgenomen en ook series zoals Game of Thrones. Deze set ga je in levende lijve zien wanneer je Aît Ben Haddou bezoekt. Deze stad schitterde als een van de slavensteden in de populaire serie en bestaat uit kasba’s die tegen een heuvel zijn opgebouwd zijn en stammen uit de Berbertijd. De Berbers bouwden hun namelijk uit leem en hooi en maakten daar deze zandkleurige huizen van die koel bleven tegen de hitte.

saharatour marokko 4 saharatour marokko 9

Aît Ben Haddou

Hoppend over zandzakken trotseer je een kleine rivier die je toegang tot dit ommuurde stadje geeft. Veel families wonen er niet meer, wel vind je er lokale bevolking die graag hun creatieve kunst aan je laten zien of die figureren in de films die in deze stad worden opgenomen. Via smalle zandsteegjes en trappen klim je je weg omhoog en eenmaal boven kun je je genieten van het mooie uitzicht dat je alvast een idee gaat geven van de Sahara. Deze plek is trouwens ook een leuke plek om te genieten van een lunch.

saharatour marokko 8 saharatour marokko 10

Kameelrijden

Na nog een aantal uur in een bus, kom je aan het einde van de middag aan bij de rand van de Sahara. Vanaf hier kan je niet meer per bus de Sahara in en stap je over op het volgende vervoersmiddel: de kameel. Waan jezelf als een nomade en ontdek de woestijn al hobbelend op een kameel. En ik overdrijf niet: je hobbelt echt voort op de kameel, een goede oefening voor je balans! Ongeveer een uur lang hobbel je met niets meer om je heen dan goudkleurige zandduinen, hier en daar een palmboom en een karavaan een kamelen die hun weg maken naar het tentenkamp.

saharatour marokko 3

Slapen onder de sterren in een tentenkamp

In het tentenkamp word je getrakteerd op een typisch kopje Marokkaanse thee die echt onweerstaanbaar lekker is. Uiteraard kan een maaltijd ook niet missen en geniet je met de hele groep van een Marokkaanse maaltijd terwijl je op kussens zit. Laat naar bed gaan zit er niet bij omdat je al voor zonsopgang moet opstaan, maar de prachtige ervaring van op kleden liggen en naar de sterrenhemel kijken is er eentje die je zeker niet mag vergeten. Neem de zwarte hemel met de fonkelende sterren goed in je op, want in een woestijn zonder enig licht zal je meer sterren dan ooit zien!

saharatour marokko 2

Zonsopkomst tijdens een Saharatour in Marokko

De volgende ochtend maak je je snel klaar, want de zonsopgang is een ervaring om ook nooit meer te vergeten. Na een ontbijt in het donker, krijg je het mooiste uitzicht vanaf de top van een zandduin. Een prachtig natuurfenomeen blijft het! Terwijl de zon langzaam steeds hoger rijst, stap je weer op je kameel en hobbel je terug naar civilisation. Ik werd er heel erg zen van om zo één te zijn met de natuur en even geen stad om je heen. Als je kiest voor een 2 daagse tour zal je via het busje weer terug naar Marrakech gebracht worden, waar je aan het einde van de middag zult aankomen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.