rudolph muffins

Rudolph chocolademuffins

Rudolph the Rednose Reindeer, has a very shiny nose! Hoe leuk zijn deze Rudolph chocolademuffins? Leuk om te maken en lekker om te eten met kerst!

Wat heb je nodig? (voor 12 muffins)

360 gram bloem
120 gram cacaopoeder
120 gram honing
90 gram kokosolie
60 gram griekse yoghurt
90 ml melk
1/2 el bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 el vanille extract
1 ei
1,5 el sterke koffie

Extra:
50 gram pure chocolade
24 pretzels
12 rode m&m’s
12 ronde crackers
24 kleine chocolade versiersels

rudolph chocolademuffins 2

Hoe maak je de rudolph chocolademuffins?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Mix alle droge ingrediënten met elkaar in een mixkom
 • Voeg hieraan alle natte ingrediënten toe en mix het tot een glad beslag
 • Doe de bakmix in 12 muffinvormpjes
 • Bak de muffins voor ongeveer 18 minuten in de oven
 • Laat de muffins zeker voor een half uur afkoelen
 • Smelt de chocolade au bain marie
 • Smeer de gesmolten chocolade over de muffins heen
 • Plaats een cracker onderaan en 2 pretzels als oren
 • Plaats een beetje chocolade op de plek van de ogen en neus
 • Plaats hierop de chocolade versiersels en m&m’s

Deze Rudolph chocolademuffins zijn voor iedereen een ware traktatie tijdens kerst en de feestdagen. Wie wil deze nu niet maken en eten? Als au pair probeer ik regelmatig leuke activiteiten te verzinnen en deze Rudolph chocolademuffins waren een regelrechte hit. Je kunt ze heel eenvoudig maken met je kinderen en de versieringen zijn natuurlijk het leukst van alles!

rudolph chocolademuffins 3

Voor de Rudolph chocolademuffins verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna doe je eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom terwijl je dit doorroert. Daarna voeg je de natte ingrediënten toe en mix je dit met elkaar tot een glad beslag. Pak er een muffinblik bij en doe hierin 12 papieren muffinvormpjes. Vul deze met het beslag en stop de Rudolph chocolademuffins voor ongeveer 18 minuten in de oven. De muffins zijn klaar als een satéprikker en droog uit komt.

Laat de muffins eerst goed afkoelen, voor minstens een half uur. Ondertussen kun je de icing maken door de chocolade au bain marie te smelten en eventueel wat melk toe te voegen om de icing iets soepeler te maken. Smeer de chocoladesaus uit over de muffins. Plaats nu een cracker onderaan elke muffin, gevolgd door 2 pretzels bovenaan die dienen als de oren. Plaats nu op de cracker nog wat chocoladesaus op de plek waar je de ogen en neus wilt hebben. Plaats dan 2 chocoladeversiersels voor de ogen en de rode m&m op de plek van de neus. Smulze!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.