rozekwarts

Rozekwarts: de steen van je hart en jezelf vinden

Accepteer je jezelf niet zoals je bent? Relatieproblemen? Huidproblemen? Of wil je je meer gelukkig voelen? Draag dan de steen rozekwarts bij je.

Een van de meest vrouwelijke stenen als je het mij vraagt, maar misschien komt dat door haar mooie, roze kleur. En hoewel rood normaliter de kleur van de liefde is, is deze roze steen bij uitstek de steen van het hart en de liefde en werkt heel goed bij het openen van je hartchakra. De steen is geschikt voor de sterrenbeelden stier, weegschaal en kreeft en je reinigt de steen in water, in aarde of in maanlicht. Pas op dat je de steen niet in zonlicht plaats omdat hij anders kan verkleuren. Daarnaast vormt het samen met de amethist en de bergkristal de gouden driehoek.

Mentaal

Als je niet helemaal happy met jezelf bent, dan is dit de perfecte steen voor jou. Deze steen helpt je namelijk je te accepteren zoals je bent en geeft je de kracht en energie om de minder goede kanten van jezelf te veranderen. En als die minder goede kanten angsten en fobieën zijn, dan is deze steen ook een aanraden omdat deze helpt bij bijvoorbeeld de angst om in het donker te zijn of om opgesloten te worden. Daarnaast helpt het je om je inlevingsvermogen te vergroten zodat je meer begrip krijgt voor andermans gevoelens. Ook kalmeert de steen je en biedt het je troost bij verdriet en zorgen.

Emotioneel

Alles wat met je hart te maken heeft, draagt de rozekwarts aan bij. Als je problemen hebt in de relationele sfeer, dan helpt het om de kwarts te dragen als sieraad of direct te plaatsen op je hart. Zoals net gezegd kalmeert de steen ook, waardoor je je minder verdrietig en depressief voelt en het tempert mensen ook. En niet alleen maakt de steen je meer blij en speels, het helpt je om je meer kind te voelen: onbevangen en onbevreesd. Over het algemeen wordt je beter in het uitdrukken van je gevoelens en emoties. Je wordt een zachter persoon, maar aan de andere kant kun je ook krachtig zijn en betere beslissingen maken.

Fysiek

Om wederom terug te komen bij je hart, ook fysiek helpt het bij hartproblemen en bij klachten met de bloedsomloop. En heb je last van huidproblemen zoals puistjes, eczeem, mee-eters en wratjes? Ga dan regelmatig met de steen over je huid heen, dit geeft een verjongend effect. Zorg er wel voor dat je de steen goed afspoelt onder lauw stromend water. Ook een rozekwarts in een bad plaatsen biedt deze positieve effecten. En wanneer je de steen op je nachtkastje plaatst, dan bevorder je je nachtrust en liefdesleven. En heb je problemen met je menstruatie of heb je een kinderwens? Draag de steen in je broekzak en zo bescherm je de mannelijke en vrouwelijke organen die nodig zijn om een kind te verwekken. Tenslotte helpt de steen ook bij longproblemen, duizeligheid en ziekten als Parkinson en Alzheimer.

Spiritueel

De rozekwarts opent je hartchakra waardoor je meer open staat voor schoonheid, kwetsbaarheid, intuïtie en harmonie. Zo zie je bijvoorbeeld duidelijker de schoonheid van deze wereld. Je leert om meer van jezelf te houden zonder egocentrisch te zijn of om opnieuw van jezelf te houden wanneer je een traumatische ervaring hebt gehad zoals fysieke vernederingen, incest en verwaarlozing. Om het positief af te sluiten, versterkt de rozekwarts ook jouw creativiteit en staat het voor geluk, vervulling en vrede.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.