koffiecake

Romige crumble cake

De feestdagen betekent voor mij samen zijn met familie en heerlijk genieten. En genieten? Dat kunnen jullie zeker met deze romige crumble cake!

Wat heb je nodig? (voor 1 cake)

1 pak cake mix
1 ei
240 gram zure room
60 gram gesmolten boter
1 tl vanille extract 
300 gram bloem
160 gram bruine suiker 
120 gram suiker 
1/2 tl zout
1 el kaneel
120 gram boter

cake voor bij de koffie

Hoe maak je de romige crumble cake?

OMG dit is een hele zalige cake. Zo romig en zo vol van smaak en tegelijkertijd heerlijk knapperig dankzij de crumble. Ik noem hem dan ook graag de 100.0 verbeterde cake omdat hij gewoon 10.000 keer lekkerder is dan een normale cake haha.

En natuurlijk deel ik maar al te graag het recept met je zodat je zelf kunt gaan genieten van deze romige crumble cake en natuurlijk ook je vrienden en familie. Begin in elk geval alvast met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en het invetten van een cakeblik.

crumble cake

Als eerste begin je met de crumble. Deze maak je door het bloem te mixen met het zout, kaneel en beide suikers. Vervolgens snijd je de roomboter in kleine stukjes en voeg je deze aan de mix toe terwijl je met je handen er kruim van maakt. 

Hier heb je even geduld voor nodig, maar dan heb je uiteindelijk wel wat haha. Mocht het deeg nu te droog zijn waardoor je geen crumble krijgt, voeg dan wat water toe. Ik heb het zelf niet gedaan, maar ik ga het jullie wel vertellen te doen: ik zou namelijk eerst de crumble nog zo’n 20 minuten afzonderlijk bakken voor wat extra crunch.

romige vanille cake

Ondertussen kan je verder met de cake zelf. Die maak je door de cakemix te mengen met het ei, de zure room, gesmolten boter en vanille extract. Daarna doe je de helft van de cakemix in het bakblik, gevolgd door de helft van de crumble. Herhaal dit nog eens en doe de romige crumble cake 30 tot 35 minuten in de oven. Hij mag nog een beetje smeuïg zijn wanneer hij uit de oven komt.

[yumprint-recipe id=’86’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.