reisroute granada 10

Reisgids voor Granada

Het Zuid-Spaanse Granada is misschien wel het meest bekend om haar Moorse fort het Alhambra. Naast een bezoek aan dit prachtige fort en paleis, heeft deze Spaanse stad meer te bieden. Ontdek het zelf in deze reisgids voor Granada.

Granada is een prachtige combinatie van de Spaanse en Arabische cultuur en architectuur. De Moren hebben zeker hun sporen achter gelaten wat het beste is te zien in het Moorse fort Alhambra, maar ook in de Arabische wijk Albaicin, waar het soms lijkt alsof je in Marokko rondwandelt. Even verderop is het moderne centrum van Granada te vinden waar de Spaanse en Romaanse architectuur in terug te vinden is, met op elke straathoek een heerlijk tapasrestaurant. Dompel jezelf onder in deze authentieke stad tijdens een citytrip Granada.

reisroute granada 3

Waar te verblijven?

Tijdens mijn bezoek in Granada verbleef ik in hostel VITA, een hostel een beetje ten noordoosten van het centrum en op een kwartiertje loopafstand. Het is een erg mooi en schoon hostel met een hele vriendelijke staff. Ook heeft het een gratis ontbijt, maar het is heel basic, zoals je veel vindt in de hostels met gratis ontbijt. Ik vond het een heel erg prettig verblijf, hoewel tijdens de periode dat ik er was het miste aan sfeer. Dat kan komen omdat je niet echt door de gemeenschappelijke ruimte komt als je het hostel verlaat en binnenkomt en wellicht had ik de pech dat ik niet de juiste mensen om me heen had. Iedereen was best op zichzelf en je zag nauwelijks mensen om contact mee te maken.

reisroute granada 12

Wat te doen?

Al eerder schreef ik over welke bezienswaardigheden in Granada je zeker moet bekijken.

Dit zijn de dingen die je zeker op je lijstje wilt zetten tijdens je citytrip in Granada:

 • Alhambra
 • Albayzin
 • Arabische spa
 • Grotten in Sacromonte
 • Abadia in Sacromonte
 • Carrero del Darro
 • Kathedraal
 • El Niño graffiti
 • Mirador de San Nicolas
 • Plaza Bib-Rambla

reisroute granada 1

Waar te eten?

I Need Coffee
Dit is de ontbijtbar die ik vond vlakbij mijn hostel. Hoewel het ontbijt bij het hostel in zat, vond ik het toch lekker om mezelf te trakteren op een goede koffie met wat lekkers erbij. Niet alleen het eten was erg lekker, ook de eigenaresse was erg aardig en hielp me ook aan wat extra tips om te doen in de stad.

Gran Cafe Bib Rambla
Dit café is populair onder de toeristen en dat is niet heel gek, want het café ligt op een heel erg gezellig plein in het midden van het centrum. Want wij Nederlanders lekker kennen als terrassen. En niet alleen kan je hier heerlijk op het terras zitten, ook kan je hier superlekkere churros eten!

Tapasbar Los Diamantos
Dit is een chain van een tapasbar waar je alles wat je lekker vindt aan tapas kunt vinden voor een hele goede prijs. En wat je ook vaak tegenkomt is dat je hier gratis(!) tapas krijgt als je een drankje besteld. En wie wil dat nu niet?!

IJssalon Los Italianos
Italiaans ijs in Spanje? Why not?! Dit was mijn favoriete ijssalon in Granada. Heerlijke smaken waar je bijna niet uit kunt kiezen! En als ik je dan toch een smaak mag aanraden, neem dan Marron Glacé, een smaak die je in Zuid-Spanje veel zult tegenkomen. Heerlijk zoet, bijna crème brulee achtig, yuuuhuum!

Bar Babel World Fusion
In de wijk Albaycin zul je wat minder Spaanse tapas tegenkomen en wat meer Oosterse restaurants. Zoals Babel! Dit restaurant werd aangeraden door een vriendin die een tijdje in Granada heeft gewoond. Ik heb mezelf getrakteerd op een heerlijke wrap met falafel hier (zo crispy!) in dit sfeervolle restaurant. En nog een leuke bijeenkomst: de prijsjes hier zijn sweet!

Lio
Dit was misschien wel mijn favoriet van allemaal. Dit restaurant is een en al cuteness met een hele mooie inrichting en schattige lichtjes. Ook is de locatie perfect met uitzicht op een schattig pleintje en de kathedraal. En win win: bij alleen een drankje krijg je al een kleine tapa. Maar heb je meer honger zoals ik en ben je een echte kaasliefhebber? Dan is de tomaten casserole met provolone een echte aanrader. Tomatensaus, stukjes brood en kaas. Heeeeel veel kaas!

reisroute granada 6

Tips voor tijdens je bezoek aan Granada

 • Boek ruim van tevoren je ticket naar het Alhambra online! Dan ben je zeker van je plek en timeslot in plaats van dat je enorm lang in de rij moet gaan staan wachten en misschien teleurgesteld wordt omdat het uitverkocht raakt. Meer hierover vind je hier.
 • Zorg voor goede wandelschoenen. Er zijn veel heuvels en stenen trappetjes waar je goede schoenen voor wilt dragen.
 • Meld je zeker aan voor de free walking tours! Er zijn er namelijk verschillende die je kunt doen. Zo is er de algemene, eentje die door Albaycin gaat en eentje die je meeneemt naar Sacromonto.
 • Ben je van de drankjes en heb je niet heel veel honger? Kies dan voor de restaurants waar je een gratis tapa bij je drankje krijgt. Zeker aan te raden!

reisroute granada 2 reisroute granada 5 reisroute granada 7 reisroute granada 8 reisroute granada 9 reisroute granada 11The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.