zalm-met-kokosrijst-4

Ik probeer steeds meer vis te eten, maar ik vind het soms lastig hoe ik het beste vis kan combineren. Ik combineer eigenlijk altijd zoete aardappel met zalm, maar die kon wel een upgrade gebruiken. Een upgrade in de zin van kokosrijst. Dat lijkt me nu echt supertropisch en lekker om te eten!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

mango 1 zalmfilet
mango 1 zoete aardappel
mango 50 gram zilvervliesrijst
mango 100 ml kokosmelk
mango 100 ml water
mango kokosrasp
mango Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, bieslook, rozemarijn, peper en zout
mango Olijfolie

zalm-met-kokosrijst-1

Hoe maak je de zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel?

Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de zoete aardappel en begin hem in kleine frietjes te snijden. Als je de frietjes zonder schil wil, vergeet dan niet de zoete aardappel eerst te schillen. Leg de frietjes op een bakplaat, schenk er ongeveer 2 eetlepels olijfolie overheen en bestrooi de frietjes met alle benoemde kruiden naar smaak. Zet de zoete aardappel frietjes ongeveer 20 minuten in de oven.

zalm-met-kokosrijst-2

Pak een pannetje en doe daar de rijst, kokosmelk en water in. Zet het pannetje op een laag vuur en laat de rijst zachtjes gaar koken tot het vocht zoveel mogelijk is opgenomen.

zalm-met-kokosrijst-3

Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak de zalm zachtjes in een koekenpan, of grill hem in een grillpan. Afhankelijk van hoe hoog je het vuur hebt staan en hoe je je zalm wilt hebben, is je filet klaar binnen 6-10 minuten. Schep de kokosrijst en zoete aardappel frietjes op je bord en leg de zalmfilet erbij. Bestrooi de kokosrijst nog met wat bieslook en de zalmfilet met wat kokosrasp.

zalm-met-kokosrijst-5

Tips & Taste

Wat een tropisch tintje heeft dit gerecht! Ik krijg er nu ook wel trek in om er wat ananas of mango bij te serveren, dat lijkt me perfect passen bij dit gerecht! Het clipje van het zout zat bij mij niet goed, waardoor ik wat uitschoot bij mijn zalmfilet (ook bij de peper trouwens, zou het aan mij liggen?). Het gevolg was wel dat ik een mooi korstje kreeg en de kruiden heel goed doorgedrongen waren in de zalmfilet, erg lekker! De rijst is door de kokosmelk wel zachter, dikker en wat kleffer dan wat je gewend bent. Normaal vind ik rijst toch heel erg droog, maar in deze combi is hij heerlijk te verorberen, daar moet ik echt wat meer mee doen! Sowieso als je van kokos houdt is dit echt een goede aanrader om uit te proberen! Oja, en mijn kokosmelk komt van de Aldi. Was eigenlijk puur een gokje, maar ik vind deze kokosmelk echt heel lekker! Ook een aanrader dus!

zalm-met-kokosrijst-6

Wat vind jij van deze zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel frietjes? Heb jij nog lekkere variatie suggesties? Mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

13 gedachten over “Recept voor zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel frietjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.