Recept voor zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel frietjes

zalm-met-kokosrijst-4

Ik probeer steeds meer vis te eten, maar ik vind het soms lastig hoe ik het beste vis kan combineren. Ik combineer eigenlijk altijd zoete aardappel met zalm, maar die kon wel een upgrade gebruiken. Een upgrade in de zin van kokosrijst. Dat lijkt me nu echt supertropisch en lekker om te eten!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

mango 1 zalmfilet
mango 1 zoete aardappel
mango 50 gram zilvervliesrijst
mango 100 ml kokosmelk
mango 100 ml water
mango kokosrasp
mango Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, bieslook, rozemarijn, peper en zout
mango Olijfolie

zalm-met-kokosrijst-1

Hoe maak je de zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel?

Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de zoete aardappel en begin hem in kleine frietjes te snijden. Als je de frietjes zonder schil wil, vergeet dan niet de zoete aardappel eerst te schillen. Leg de frietjes op een bakplaat, schenk er ongeveer 2 eetlepels olijfolie overheen en bestrooi de frietjes met alle benoemde kruiden naar smaak. Zet de zoete aardappel frietjes ongeveer 20 minuten in de oven.

zalm-met-kokosrijst-2

Pak een pannetje en doe daar de rijst, kokosmelk en water in. Zet het pannetje op een laag vuur en laat de rijst zachtjes gaar koken tot het vocht zoveel mogelijk is opgenomen.

zalm-met-kokosrijst-3

Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak de zalm zachtjes in een koekenpan, of grill hem in een grillpan. Afhankelijk van hoe hoog je het vuur hebt staan en hoe je je zalm wilt hebben, is je filet klaar binnen 6-10 minuten. Schep de kokosrijst en zoete aardappel frietjes op je bord en leg de zalmfilet erbij. Bestrooi de kokosrijst nog met wat bieslook en de zalmfilet met wat kokosrasp.

zalm-met-kokosrijst-5

Tips & Taste

Wat een tropisch tintje heeft dit gerecht! Ik krijg er nu ook wel trek in om er wat ananas of mango bij te serveren, dat lijkt me perfect passen bij dit gerecht! Het clipje van het zout zat bij mij niet goed, waardoor ik wat uitschoot bij mijn zalmfilet (ook bij de peper trouwens, zou het aan mij liggen?). Het gevolg was wel dat ik een mooi korstje kreeg en de kruiden heel goed doorgedrongen waren in de zalmfilet, erg lekker! De rijst is door de kokosmelk wel zachter, dikker en wat kleffer dan wat je gewend bent. Normaal vind ik rijst toch heel erg droog, maar in deze combi is hij heerlijk te verorberen, daar moet ik echt wat meer mee doen! Sowieso als je van kokos houdt is dit echt een goede aanrader om uit te proberen! Oja, en mijn kokosmelk komt van de Aldi. Was eigenlijk puur een gokje, maar ik vind deze kokosmelk echt heel lekker! Ook een aanrader dus!

zalm-met-kokosrijst-6

Wat vind jij van deze zalmfilet met kokosrijst en zoete aardappel frietjes? Heb jij nog lekkere variatie suggesties? Mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet smakelijk!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.13 comments

 1. Maartje

  Ik ben via de blog PuurSuzanne hier terechtgekomen. Wat een heerlijke recepten! Leuk om weer extra inspiratie te krijgen. Ik week zelf de zoete aardappel van tevoren een half uurtje in water, het schijnt dat ze hier knapperige van worden.

  1. Miss Craftsy

   Ah wat leuk! Ik ben echt blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijn eetdagboek te mogen plaatsen op Puur Suzanne en dat je zoveel inspiratie krijgt van mijn recepten. Geweldig vind ik dat! Dus dankjewel en ook voor je tip! Ik zal hem onthouden 🙂

  1. Miss Craftsy

   Aaah dankjewel Marije! Echt een heerlijke combi is dit!

 2. Anne @ booksbakingandblogging

  Klinkt heel erg lekker! Ik heb nog nooit zo rijst gemaakt, met kokosmelk. Je moet dus de rijst tegelijk met de melk en het water al in de pan doen?

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Anne! Ja je doet de rijst, kokosmelk en water allemaal tegelijk in een pan en dan zet je het op laag vuur op en laat je het zachtjes koken. Normaal moet je water eerst laten koken, maar hierbij hoeft dat dus niet. Eigenlijk nog makkelijker ook!

 3. Manon

  Oh dit lijkt me heerlijk. Vooral zoete aardappel wil ik weer een keer eten.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Zoete aardappel is echt de beste groente die ik heb leren eten haha!

 4. Remy | BakingBeautyNL

  Die zoete aardappel! Daar heb ik nu dus echt zo een trek in! Ben zelf niet zo dol op kokos, dus die sla ik even over…

  1. Miss Craftsy

   Jaaaa lekker he! Zo’n goede vervanger voor normale frietjes, echt een feestje om te eten!

 5. Rebecca

  Zalm filet vind ik echt onwijsss lekker alleen de smaak van kokosmelk ben ik niet echt weg van.. En rijst eigenlijk ook niet hahah

  1. Miss Craftsy

   Hahaha dat is dan wel jammer! Maar de bereiding van deze zalmfilet is ook echt heel lekker! Combineer je het gewoon met iets anders 🙂 Hoe eet je het normaal gesproken trouwens?

Leave a Reply

Your email address will not be published.