Recept voor quinoarepen

quinoareep1
Quinoa is voor veel meer dingen te gebruiken dan alleen in je avondeten. Ik had wel zin in een paar energierepen en ik besloot daaraan quinoa toe te voegen! Erg lekker, wel beperkt houdbaar.

Wat heb je nodig? (voor 10 stuks)
80 gram havermout
40 gram ongekookte quinoa, maar wel goed afgespoeld
100 gram hazelnoten
40 gram rozijnen
60 gram gedroogd fruit, ik had mango en cranberries
2 rijpe bananen
En stiekem nog 1 eetlepel cacaopoeder

Hoe maak je het?
Ik maakte het volgens het recept dat ik tegenkwam, maar achteraf vond ik het eigenlijk niet zo fijn werken haha! Ik zal eerst even het originele recept geven en daarna mijn aanpassingen. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de banaan in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel. Snijd daarna de bananen in stukjes, voeg ze erbij (met de cacao) en pulseer alles nog even goed. Doe het mengsel in een bakvorm of maak er leuke vormpjes van en bak ze af in zo’n 15-20 minuten.

quinoareep3
Voor degene die mij al een tijdje volgen, weten dat ik geen keukenmachine heb en dat ik daarom altijd alles in de blender doe, wat meestal ook wel goed werkt. Toen ik alles ging mixen werd het mengsel inderdaad erg plakkerig. Zo plakkerig zelfs dat de blender helemaal niets meer wilde mixen. Uiteindelijk heb ik de hoop maar opgegeven en alles zelf door elkaar gemengd en afgebakken. Ik denk wel dat de repen iets droger hadden moeten zijn dan dat ik heb uiteindelijk had (als ik naar het originele plaatje kijk dan). In het vervolg zou ik denk ik eerst de bananen zelf prakken in een kom en daar gewoon alle ingrediënten aan toevoegen en alles mengen. Ik denk dat dat veel beter zou werken haha en hoef ik ook niet alles uit die blender te schrapen. Ook een nadeel is dat je rijpe bananen gebruikt. Zo krijg je een goede en plakkerige basis voor je repen, maar je kunt ze niet lang goed houden. Houd hier dus rekening mee met de hoeveelheid die je wilt gaan maken. Ik denk dat je ze maximaal 5 dagen kunt bewaren en dan zijn ze eigenlijk al niet echt lekker meer. Ik ga denk ik nog even experimenteren met energierepen om voor mij een lekkere versie te maken die ik ook een week goed en lekker kan bewaren. Dus waarschijnlijk eentje zonder banaan, iemand suggesties?

quinoareep2
Hoewel ik het een gek idee vond om ongekookte quinoa in de repen te verwerken, werden ze tijdens het bakken en vanwege de plakkerige substantie goed gaar en proefde ze gewoon zacht, heel fijn! Ik vond ze ook best wel goed gelukt! Ze smaakten lekker en vulden ontzettend goed voor een tussendoortje, echt een energiereep dus!

quinoareep1
Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

4 comments

 1. scroobiuspip

  He gadver wat ziet dat er smerig uit, haha! Maar de ingrediënten bij elkaar lijken me wel erg lekker (al vind ik de quinoa er bij nog een beetje eng en nieuw), dus misschien moet ik het maar eens gaan proberen als ik me verveel!

  1. Miss Craftsy

   Gewoon proberen inderdaad! De repen zijn inderdaad niet moeders mooiste, maar het is wel een goede manier om aan quinoa te wennen. Zo proef je wel de structuur, maar de combi met cacao, maakt dat je niet echt heel goed de smaak proeft mocht je er niet van houden

 2. Manon

  oeh yummy ik krijg weer honger

  1. Miss Craftsy

   Hahahaha mijn recepten zijn als ik het zo hoor niet heel goed voor je hahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.