recept voor naanbrood 2

Recept voor naanbrood

Is het erg dat ik het lekkerste van de Indiase maaltijd het naanbrood vind? Naanbrood is iets wat een Indiase curry maakt of breekt. Daarom hier een eenvoudig recept voor naanbrood met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Wat heb je nodig? (voor 4 naanbroodjes)

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram yoghurt
  • water
  • 1 tl zout
  • 25 ml olijfolie
  • snuf knoflook
  • peper en zout
  • snuf oregano
  • snuf tijm
  • 1/2 tl sesamzaad

recept voor naanbrood

Hoe maak je het naanbrood?

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en de tl zout
  • Als het deeg te droog is, voeg dan wat water toe
  • Maak een olie van de olijfolie, knoflook, peper, zout, oregano, tijm en sesamzaad
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol dun uit tot een naanbrood
  • Dip een keukenkwast in de oliemix en strijk over het naanbrood
  • Leg het naanbrood met de olie bedekte kant in de pan en bestrijk de andere helft.
  • Bak zo’n 3 minuten voor je de andere kant bakt.
  • Bak ook de andere naanbroodjes

Naanbrood is een heerlijke toevoeging aan een Indiase maaltijd. Lekker dippen met een stukje brood in een kip tandoori of een paneer madras. Er bestaat bijna niets lekkerder! Als het even kan neem ik altijd een stukje naanbrood bij een maaltijd. Het is dan niet zo gek dat ik al tijden het bakken van eigen gemaakte naanbrood op mijn kook bucketlist heb staan. Toen wij laatst Indiaas hadden besteld en nog leftovers hadden maar geen naanbrood, besloot ik mijn kans te grijpen en mijn eerste eigen naanbrood te maken.

recept voor naanbrood 3

Hoewel traditioneel gezien naanbrood bestaat uit verschillende lagen deeg die uitgeslagen wordt tot een naanbrood en in een kleioven wordt gebakken. In India wordt naanbrood dan ook vaak gebruikt als vervanging van een lepel, om zo hun eten ermee op te scheppen in plaats van ons Westerse bestek te gebruiken. Gelukkig is naanbrood ook heel eenvoudig te bakken in een grillpan of een koekenpan.

Voor het naanbrood zelf heb je maar 3 ingrediënten nodig: meel, yoghurt en zout. Om het deeg te maken mix je eenvoudig weg het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Mocht het deeg nog wat te kruimelig zijn, dan kan je altijd een beetje water toevoegen om het een soepel deeg te laten worden. Als je het deeg goed gemixt hebt met je handen, laat je het even rusten.

Ondertussen kan je de olie maken. Pak er een bakje bij en doe hierin de olijfolie, peper en zout, knoflook, oregano, tijm en sesamzaadjes. Roer dit goed door en laat staan. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stukje uit tot een dun uitgerold naanbrood. Pak er een keukenkwast bij en dip deze in de oliemix. Zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn. Besmeer 1 helft van het naanbrood en plaats deze met de olie besmeerde kant in de pan. Besmeer nu ook de andere helft met de olie. Bak het naanbrood ongeveer 2 tot 3 minuten aan een kant en draai hem daarna om. Herhaal ook voor de andere 3 naanbroden.

Dit brood is erg lekker bij recepten zoals Indiase dahl of naanbrood met kofte en een salade

 



SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.