Recept voor Mexicaanse ovenschotel

mexrijstschotel6
Ola chica’s! Vandaag staat er een Mexicaans recept op het menu! Ik kwam dit recept ergens tegen en heb er mijn eigen draai aan gegeven die heel goed is gelukt. Kortom het was smullen bij ons aan tafel :).

Dit is een simpele ovenschotel en I love ovenschotels. Die zijn om de een of andere reden toch lekkerder. En ik hou van nacho’s en Mexicaans eten, dus ik was heel erg benieuwd daar dit lekkere maaltje.

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen)
2-3 stukken kipfilet (ongeveer 350 gram)
1 paprika
1 ui
200 gram gekookte rijst nacho chips
geraspte kaas
een klein bakje crème fraiche
chili saus
een zakje burritokruiden OF
een mix van de volgende kruiden: paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, peper, zout, kipkruiden, italiaanse kruiden
3 eetlepels water
3 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Maak de burritokruiden aan met het water en de olijfolie. Of meng het water met de olijfolie en een flinke scheut chilisaus en voeg daarbij alle kruiden toe naar smaak. Je krijgt daarmee je zelfgemaakte marinade. Helaas weet ik niet meer precies hoeveel ik er van wat bij heb gedaan, maar ik ben in ieder geval niet zuinig geweest met het paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder. Als je marinade klaar is, doe je hierin de stukjes kipfilet en laat je deze zo’n 10 minuten intrekken.

mexrijstschotel1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen kun je de rijst volgens de verpakking koken. Snijd paprika en ui in kleine stukjes. Bak op hoog vuur de stukjes kipfilet in een (wok)pan. Zodra ze een mooi wit zijn gebakken kun je de paprika en ui toevoegen. Bak alles nog eens zo’n 3 minuten op hoog vuur totdat de kipfilet goed gaar is. Daarna kun je de crème fraiche toevoegen met een hele flinke scheut chilisaus en nog wat extra paprikapoeder voor de smaak. Laat dit nog 2 minuutjes zachtjes pruttelen.

mexrijstschotel2
Wanneer je Mexicaanse kippenmengsel klaar is, doe je deze in een ingevette ovenschaal.

mexrijstschotel3
En dan de finishing touch: beleg het mengsel met de nacho chips en strooi hier de geraspte kaas overheen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de schaal 10 minuutjes in de oven te plaatsen.

mexrijstschotel4
Nog een lekkere ‘voor erbij tip’: ik vind het altijd heel erg lekker om bij een wat pittige maaltijd een lekkere frisse rauwkostsalade toe te voegen. Mijn favoriet is de tzazikisalade. Dit maak je heel eenvoudig door schijfjes komkommer in vieren te snijden, dit in een bakje te doen met wat yoghurt(slasaus) en naar smaak wat zout en peper toe te voegen. Natuurlijk kan je hier ook de rest van de nachochips erbij serveren.

mexrijstschotel5
Bon appetit!

Eet jij ook graag Mexicaans?



SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

6 comments

  1. PHOTO PEEK #13 | Miss Craftsy

    […] En toen ontdekte ik ‘s avonds dat ik zwanger was! Of nou ja, de paprika dan, hoe lief? Ik maakte met deze paprika de Mexicaanse ovenschotel. […]

    1. Miss Craftsy

      Haha dankjewel! We hebben er dan ook lekker van genoten!

  2. Debbie

    Dat ziet er heerlijk uit

Leave a Reply

Your email address will not be published.