Recept voor curry met banaan

curry-met-banaan-4

Banaan in je avondeten? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit recept ook niet zelf verzonnen zou hebben als mijn huisgenootje niet met dit briljante idee was gekomen. Zij had een keertje voor ons een curry gemaakt waar ze banaan in had gedaan en dat was zo lekker dat ik er mijn eigen draai aan gegeven heb, met extra veel groenten :).

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

mango 100 gram kipfilet
mango 100 ml kokosmelk
mango kerrie en kurkuma (lot’s of them!)
mango 1 banaan
mango 1/2 paprika
mango 1/2 ui
mango 80 gram mais
mango 100 gram courgette

curry-met-banaan-1

Hoe maak je de curry met banaan?

Zoals je van mij inmiddels wel gewend bent, begin je met het in blokjes snijden van de kipfilet die je daarna even goed aanbakt in een wokpan (of gewoon een grotere pan). Begin met het in stukjes snijden van de ui, paprika en courgette en voeg ze ook een voor een toe aan de kip. Bak dit een minuutje of 3.

curry-met-banaan-2

Voeg dan de kokosmelk toe met daarbij zeker een eetlepel kerrie en een eetlepel kurkuma. Je mag natuurlijk net zoveel toevoegen als je wilt, maar het is wel lekkerder en mooier als je een mooi geel sausje krijgt. Voeg ook meteen de mais toe en laat het mengsel zachtjes sudderen op laag vuur.

curry-met-banaan-3

Snijd de banaan in dunne plakjes en voeg deze ook toe. Laat alles nog zo’n 2 minuten sudderen en op smaak komen en dan is je curry met banaan klaar!

curry-met-banaan-6

Tips & Taste

Ik kan niet beschrijven hoe lekker deze smaakcombi is! Het liefst zou ik dit weer vanavond eten. Maar ken je boboti, waar je ook kerrie combineert met appel? Nee? Dan vind je hier mijn recept! Maar ken je het wel en vind je het ook lekker? Dan is dit nog zachter en zoeter van smaak. Door de zachte kokosmelk (gekocht bij de Aldi en erg lekker kan ik je vertellen!) en de banaan die stiekem toch lekker veel smaak afgeeft wordt het een waar genoegen om te eten en is het echt te moeite waard om te maken! Wil je toch liever iets erbij, kook er dan wat zilvervliesrijst bij (50-70 gram per persoon) en dan heb je genoeg voor 2 personen. Skip anders de courgette, en houdt de mais er in ieder geval in voor het lekkere zoete curry effect. Mijn huisgenootje maakte deze curry met mais, erwtjes en mango chutney saus, dus die combi kan je ook maken, ware het niet dat ik erwtjes gewoon niet zo lekker vind haha!

curry-met-banaan-5

Wat vind jij van deze curry met banaan? Heb je al eerder een curry op en hoe had je hem toen gemaakt? Mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

11 comments

 1. Superfood in the Spotlight: Banaan - Miss Craftsy

  […] recept staat nog niet zo lang online, maar het is zo heerlijk! Het is een curry met banaan en hoewel ik weet dat velen van jullie het al raar vonden om banaan toe te voegen aan je avondeten, […]

 2. Miss Talks a Lot #6: mijn favorieten - Miss Craftsy

  […] in hun avondeten te stoppen, maar ik vind het echt te heerlijk! Dit is een zelfgemaakte, gezonde curry met banaan en nu ik er weer naar kijk, kan ik niet wachten totdat ik het weer mag gaan […]

 3. beautybloglaura

  Ziet er super lekker uit!
  echt leuke blog heb je!.
  ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin! xx volg je me terug? ^^
  xx

 4. Bonita

  Dit ga ik een keer maken! 🙂

  1. Miss Craftsy

   Yay! Ik ben echt benieuwd of je het lekker gaat vinden Bonita!

 5. Manon

  Oh dat is een aparte combi met banaan, wil ik best wel een keer proberen!

  1. Miss Craftsy

   Haha ja zeker een aparte combi, maar echt zoooo lekker!

 6. Mirne

  Lijkt me apart, misschien voor mijn vriend eens proberen. Zelf eet ik nooit fruit door m’n warme eten.

  1. Miss Craftsy

   Ja zeker doen! Ik ben benieuwd of je vriend het lekker gaat vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.