Recept voor chiapudding

chiapudding-4

Als er één ontbijt is waar ik de laatste tijd wel benieuwd naar was, dan is het wel chiapudding. Een soort van pudding met de superfood chiazaad, die uitzet zodra de zaadjes in aanraking komen met vocht. Een superhealthy ontbijt dus boordevol eiwitten en proteïnen en waarop je wel even vooruit kan!

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

mango 200 ml amandelmelk of Griekse yoghurt
mango 1 banaan
mango 2 eetlepels chiazaad
mango kaneel
mango optioneel: honing

chiapudding-1

Hoe maak je de chiapudding?

LET OP: de chiapudding is een overnight gerecht. Wil je dit dus als ontbijt maken, dan moet je heel even de avond van tevoren aan de slag. Wel is je chiapudding de volgende ochtend meteen ready to go, dat scheelt dan weer! Neem een blender, snijd de banaan in stukken en stop deze samen met de amandelmelk/Griekse yoghurt en de kaneel in de blender. Mix de ingrediënten tot je een mooi, egaal geheel krijgt.

chiapudding-2

Schenk het mengsel in een kom, voeg de chiazaadjes toe en roer ze er goed doorheen. Je kunt nu ook de honing toevoegen als je wilt. En het is alweer klaar! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je chiapudding in de koelkast te zetten, zodat je chiazaadjes kunnen weken.

chiapudding-3

In de ochtend ziet je ontbijt er niet zo smakelijk uit (althans dat vind ik op deze foto), maar wees niet getreurd, even goed doorroeren en het ziet er weer heerlijk uit!

chiapudding-5

Tips & Taste

De enige keer dat ik geweekte chiazaadjes op heb, was ter vervanging van ei in een bakgerecht. Kortom daar proef je niet zoveel van. Mijn chiapudding was alleen op basis van amandelmelk en stiekem had ik toch gehoopt dat hij meer de puddingstructuur zou aannemen, niet het geval! Ik eet sowieso al nooit havermout met melk bijvoorbeeld, maar altijd met yoghurt. Wil je daarom echt een puddingstructuur of net wat meer smaak (dat vind ik in elk geval wel hebben bij Griekse yoghurt), gebruik dan gewoon lekker yoghurt! Je zou er eventueel ook nog havermout aan toe kunnen voegen, maar ik vond dit ontbijt al goed vullen en heb het geloof ik nog geeneens in één keer opgegeten. Dat kwam voornamelijk omdat ik erg moest wennen aan de structuur van het ontbijt. Daardoor at ik langzaam en zat ik ook sneller vol. Even met eigen ogen ontdekt dat langzaam eten echt een belangrijke factor is om niet teveel te eten haha!

chiapudding-6

Mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Is chiapudding ook iets wat je heel graag wil uitproberen?

Eet smakelijk!Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
9 comments

 1. Fabienne

  Lijkt me lekker! Al zou ik ook graag wat meer de pudding structuur zien.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Ja toch wel he, dan lijkt het meer op een guilty pleasure haha! Ik denk dat het met Griekse yoghurt of volle kwark zeker wel moet lukken!

 2. Manon

  Ziet er goed uit.

 3. Svenja

  Hmmm lijkt mij heerlijk! Ik ga het zeker een keer proberen!

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ik ben benieuwd of je het lekker gaat vinden Svenja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.