Recept scones met chiazaadjes, aardbeien en mascarpone


Scones & mascarpone zijn echt één van mijn favoriete dingen om te eten. Lekker als brunch, uitstekend bij een high tea en ze zijn ook nog eens gemakkelijk te maken :). Deze keer maakte ik ze met de superfoods chiazaad en lijnzaad, die erg goed zijn voor je lichaam en spijsvertering en je krijgt er ook nog eens goede energie van!Wat heb je nodig? (voor 4 stuks)
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 3 gram bakpoeder
– 26 gram zachte boter in kleine blokjes
– 26 gram witte kristalsuiker
– 1 snufje zout
– 50 ml melk + nog wat extra om ze mee te besmeren
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 eetlepel lijnzaad
– wat aardbeien
– een bakje mascarpone
– wat poedersuiker

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef het bakmeel, bakpoeder en zout en meng het met elkaar. Voeg daarna de boter toe en kneed het deeg tot een fijn kruim. Zorg ervoor dat je koele handen hebt terwijl je kneed, dan gaat alles niet zo plakken. Voeg daarna de suiker en melk toe en maak er een samenhangend deeg van. Daarna kunnen de chia- en lijnzaadjes toegevoegd worden. Maak een kuiltje in je deeg en doe daar wat zaadjes in en begin het met elkaar te vermengen. Doe dit nog een paar keer totdat alle zaadjes met het deeg vermengd zijn. Verdeel het deeg dan in 4 stukken en maak er mooie rondjes van. Strijk er met een kwastje nog wat melk overheen en doe ze vervolgens 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen aardbeien in plakjes en roer door de mascarpone wat poedersuiker om deze goed smeerbaar en wat zoeter te krijgen. Dit kun je naar eigen smaak doen. Als de scones wat zijn afgekoeld kun je ze doormidden snijden, ze besmeren met de mascarpone en de aardbeien er bovenop leggen.


Eet smakelijk!

Nieuwsbrief





1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.