Recept quinoa met kip, roerbakgroenten en saus

Een paar dagen geleden vertelde ik jullie over superfood quinoa en waarom deze zo gezond is. Nu laat ik jullie zien hoe je quinoa kunt klaarmaken en of het lekker was. Dit plaatje hierboven is trouwens de quinoa plant, ziet er best leuk uit toch?

Ik las dat quinoa voornamelijk een nootachtige smaak zou hebben, maar ook dat het wat zou smaken naar aarde. Hmmm het eerste jammie! Het tweede: bleh. Om te voorkomen dat ik het misschien toch niet zou lusten, zorgde ik voor extra veel saus om de quinoa lekker in onder te dompelen.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
150 gram quinoa
225 ml water
pastasaus
een zak wokgroenten (of je moet superkookzin hebben en lekker je eigen wokgroenten bij elkaar snijden ;))
150 gram gerookte kip
wat geraspte kaas

Hoe maak je het?
Kook de quinoa volgens de verpakking. Daar zal ook op staan dat je de zaadjes moet spoelen. Er zit namelijk een stofje op de zaadjes, saponine, die voor een bittere smaak zorgt. Dat wil je natuurlijk niet, dus spoelen maar. Omdat je zaadjes echt heel klein zijn gebruik ik een zeef om de quinoa een lekkere spoelbeurt te geven. Daarna kunnen ze in de pan, water erbij en 8 minuten koken totdat het water is opgelost. Nog even laten staan en klaar. Ondertussen ben je natuurlijk druk met het wokken van je groenten. Als deze klaar zijn, na zo’n 5 minuutjes, kun je de saus en de gerookte kip erbij doen. Oja, die moet je natuurlijk ook nog even in kleine stukjes snijden. Als de saus goed heet is kan je de quinoa bij de mix doen, serveren op een bord met wat geraspte kaas en dan is het smullen geblazen.

quinoa2

Is quinoa lekker?
Of is het toch geen smullen geblazen? Ik had voor dat ik de quinoa serveerde bij de wok groenten het even apart geproefd en het heeft echt een nootachtige smaak die ik persoonlijk erg lekker vind. Tijdens het koken kwam de ook al eerder genoemde aardlucht naar boven en ik zag de bui al hangen… heb ik iets gezonds gevonden en smaakt het naar een hoopje aarde. Gelukkig vind ik dat je er eigenlijk niets van proeft als het gekookt is. En als je goed gespoeld hebt, is die smaak sowieso al veel minder. Kortom, ik had eigenlijk teveel saus voor bij de quinoa om er goed van te kunnen genieten en ik ga ook zeker op zoek naar andere lekkere recepten om quinoa te bereiden. Quinoa is dus echt lekker en gezond! Wat wil een mens nog meer?

quinoa1

Ga jij  dit recept ook maken?

 SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Mandy

    Ziet er heel goed uit! Ik was al van plan om binnenkort eens te gaan spelen met quinoa, dit lijkt me een prima recept daarvoor. Ik heb het alleen nog niet zien liggen in de supermarkt, moet ik gewoon beter opletten of moet ik ervoor naar de natuurwinkel?

    1. Miss Craftsy

      Ik heb de mijne in een Lassiepak gekocht bij de Appie. Het staat gewoon tussen de rijst, risotto en al van dat soort dingen, en deze is ook gewoon goed en natuurlijk goedkoper dan bij de natuurwinkel :). Volgende keer beter opletten haha ūüėÄ

Leave a Reply

Your email address will not be published.