Recept IJssandwich met Bastogne koekjes


Nu het herfst is en de pepernoten weer in de winkel liggen, is een speculaas gerelateerd toetje natuurlijk altijd welkom. Het is heel eenvoudig en ideaal om je dessert een beetje op te leuken.Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 4 Bastogne koekjes
– Een bakje vanille ijs
– Pure chocoladevlokken

Hoe maak je het?
Leg twee Bastogne koekjes op de kop op een bordje. Snijd met een mes 2 blokken ijs ter grootte van 1 Bastogne koekje en leg een blok op ieder koekje. Leg de andere koekjes erbovenop en decoreer de zijkanten met de chocoladevlokken. As easy as that! Je moet er wel voor zorgen dat je ijs een beetje op kamertemperatuur is om er goed in te kunnen snijden, maar dit houdt ook in dat je verder snel moet werken om je ijs niet te laten smelten voor je het serveert.

Variatietips:
Omdat het zo’n snel en lekker recept is en het eigenlijk weinig uitleg nodig heeft, geef ik hier wat variatietips.
– In plaats van vanille ijs, kun je ook kaneelijs gebruiken. Zo kom je echt meteen in herfstsferen.
– Ook zijn er allerlei variaties mogelijk in plaats van de chocoladevlokken: hagelslag, amandelen, stukjes van bijvoorbeeld een mars, kokos, etc.
– En natuurlijk kan je ook andere koekjes gebruiken. Bijvoorbeeld koffiewafels, of van die Verkadekoekjes. Alles kan en mag!

Lijkt je dit toetje wat? En heb je zelf een lekkere ijssandwich variatie?

Volg mijn blog via BloglovinThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

10 comments

 1. Lisanne

  OMG, dit lijkt me zo lekker!! Mmm!!

 2. Kelly

  Ziet er lekker uit!

 3. liefsannebelle

  Wauw, makkelijk om te maken en ook nog eens lekker!

  1. Miss Craftsy

   Ja echt heel makkelijk, ideaal om jezelf eens mee te verrassen. Of iemand anders natuurlijk 😉

 4. Wendy de Lijster

  Bastognekoeken zijn lekker, dankzij de kaneel. Wafels met ijs en stukjes fruit is ook lekker, maar is misschien meer geschikt voor de zomer 🙂

  1. Miss Craftsy

   Hmm ja dat is ook een goede tip! Het is inderdaad misschien iets voor de zomer, maar fruit in je toetje kan eigenlijk altijd. Nu ik het zo bedenk: je kan bij dit toetje ook stukje appel toevoegen! Door de kaneelsmaak van de Bastogne krijg je een beetje appeltaart idee

 5. TeenageDream

  Mhh! Dat ziet er echt heel erg lekker uit, ik zou het zelf ook graag willen proberen! 🙂 Haha, ik ben de eerste die reageert, ik dacht dat dat wel leuk zo zijn, ik vind het zelf ook altijd leuk om reacties te lezen.

  1. Miss Craftsy

   Hahaha het is idd erg leuk om reacties te krijgen, dus dankjewel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.