Laatst kwam ik een recept voor groentelasagne tegen. Toen was ik nog niet zo’n fan van groenten, dus ik dacht meteen bleh! Lust ik toch niet! Maar lasagne is mijn lievelingseten, dus ik ging toch maar eens kijken wat er allemaal in moest. En wat bleek? Ik lustte gewoon alles! Sindsdien is dit echt een van mijn favoriete gerechten om te maken en te eten en ik vind hem nog lekkerder dan de echte lasagne ook :).
Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen)
1 courgette (of 1 aubergine)
1 pakje tomatenpuree (volgens mij is dat iets van 500 ml)
1 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
350 gram gehakt
1 zakje geraspte kaas
1 tot 2 bolletjes mozzarella (net wat jij het lekkerste vind)
paprikapoeder
chilipoeder
peper en zout
italiaanse kruiden
Als eerste snijd je de courgette in dunne plakjes en die gril je in een grillpan. Kost wel even wat tijd, maar het geeft een zoveel lekkerdere smaak aan je lasagne straks. Dit geldt natuurlijk hetzelfde wanneer je aubergine gebruikt. Snijd ondertussen de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rul het gehakt in een grote pan. Als het gehakt bijna bruin en gaar is voeg je de ui en de paprika toe. Dit bak je zo’n 3 minuten en daarna kan je de tomatenpuree toevoegen. Breng de puree op smaak met het chilipoeder, het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en peper en zout. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes, terwijl je de puree zachtjes laat koken.
Dan kan het stapelen beginnen. Doe in een ingevette ovenschaal (ik heb maar een kleine oven, dus vandaar deze schaal) eerst een laagje saus.
Doe er daarna een laagje courgette/aubergine op. Ik had eigenlijk van beiden nog restjes en ik wilde echt voor twee porties maken, dus heb ik eerst een laagje saus gedaan, daarna aubergine, mozzarella, courgette, saus, courgette, mozzarella en saus. Dan heb je precies genoeg voor 2 personen :).
Een beetje verklapt natuurlijk, maar na de groenten komt de mozzarella. Daarna dus weer saus, groenten en mozzarella. Ga zo door en eindig met de saus bovenop.
Strooi er nog wat lekker geraspte kaas op (kan ook prima met 30+ kaas, heb je meteen een lekker gezonde maaltijd op tafel). Nu hoeft je lasagne alleen nog even de oven in. Je lasagne is klaar in zo’n 15 tot 20 minuten. Eet smakelijk!
Enjoyce Your Meal Healthy Weekmenu #9 Courgettebootjes & Jachtschotel - Miss Craftsy
[…] favoriet! Lasagne is mijn lievelingseten en door de bladen te vervangen door gegrilde courgette, heb je meteen een […]
Eetdagboek #2 - Miss Craftsy
[…] Ontbijt: Griekse yoghurt met 1 banaan, 4 schepjes zelfgemaakte granola en kaneel Tussendoor: een klein puntje kruimelvlaai wat getrakteerd werd op het werk Lunch: een kom erwtensoep, homemade Tussendoor: 1 appel Diner: groentenlasagne […]
Eetdagboek Body & Fit Shop - Miss Craftsy
[…] een half blokje 85% Moseroth chocolade Diner: Courgettelasagne (soortgelijke versie kan je hier vinden) Toetje: zelfgemaakt appelmoes met crumble en straciatella ijs Sport: 1 uur body […]
Mijn favorieten van 2013 | Miss Craftsy
[…] vol van komt te zitten en waar geen pasta of andere tarweproducten in zitten, yum! Ook van deze groentelasagne staat een recept […]