Recept voor gezonde boboti

boboti2
Sinds een jaar ken ik eigenlijk pas Boboti. Stom, want het is echt een superlekker recept en ik hou kerrie in combinatie met sperziebonen. Toen ik dus op een gezonde versie van Boboti struinde (eigenlijk groentekerrie met cashewnoten), paste ik het was aan en maakte het helemaal Boboti proof.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
150 gram sperziebonen
1 appel
50 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
2 eetlepels kerriepoeder
250 ml kokosmelk
fijn zeezout
1 rode ui
1 teen knoflook
wat peterselie
150 gram gerookte kipfilet
(wil je toch gaan voor de groentekerrie of ben je een grote eter, dan kun je ook nog bloemkool toevoegen (ipv de appel) of de kip vervangen door tofu)

boboti4
Hoe maak je het?
O dit word echt jammie! Dop de sperziebonen en snijd ze vervolgens in drieën. Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie krokant. Breng dan in een grote pan de helft van de kokosmelk aan de kook en meng dit met het kerriepoeder en een halve theelepel zeezout. Voeg de ui en de knoflook toe en laat het nog een minuutje zachtjes doorkoken. Daarna voeg je de overgebleven kokosmelk toe, eventueel met water als je de saus wat te dik vind. Laat alles een paar minuten doorkoken waarna je de sperziebonen toevoegt. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel zo’n 5 minuutjes doorkoken. Op deze manier worden de bonen wat minder rauw, maar blijven ze toch lekker knapperig, yum! Ik vind sperziebonen zo klaarmaken zoveel lekkerder dan dat ik ze eerst moet gaan koken. Haal na de 5 minuten de deksel eraf en roer er de stukjes appel en kipfilet erdoorheen. Laat dit nog een minuutje meekoken en serveer dan je lekkere gezonde Boboti. Bestrooi je Boboti vervolgens met de geroosterde cashewnoten en peterselie en smullen maar!

boboti3
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n kokosnoten fan, dus ik was erg benieuwd hoe dit zou smaken, maar dit is echt serieus prima te vergelijken met je Knorr pak Boboti! Ik was eerst een groot fan van die pakken, maar nu ik steeds meer met kruiden in de weer ga, kan ik het prima af zonder! How grown up :). Anyway, dit is echt een hele goede gezonde vervanger en je kunt het prima zo eten, alhoewel ik niet helemaal het idee had dat ik genoeg op had. Je kunt er natuurlijk altijd nog wat rijst bij koken als je iets meer op je bord wilt hebben. Ook vond ik de saus iets dunner dan ik ‘gewend’ ben met meneer Knorr (of mevrouw natuurlijk). Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was me het maaltje wel. Ook de geroosterde cashewnoten zijn echt een hele goede toevoeging. Ik denk dat ik de volgende keer toch net iets meer bonen, kip en cashewnoten toevoeg om een iets completere maaltijd te krijgen en zo een wat koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. Een goed recept voor gezonde Boboti dus!

boboti1
Eet smakelijk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

9 comments

 1. Digna

  DIt recept moet ik nog steeds een keer uitproberen. Ziet er echt goed uit!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! En zeker doen, dat wordt smullen!

 2. Sophie

  Ik heb dit lekkere recept gemaakt & vond het héérlijk! Very yim Yum!

 3. Manon

  Wauw zonder kip (ben vegetarier) ziet dit gerecht er heerlijk uit! Ik ga hem deze week eens uitproberen 🙂

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! En zeker doen, ik hoorde dat een andere vegetariër en bloemkool of brocolli eraan had toegevoegd om de kip te vervangen. Heel veel succes en laat je me weten wat je ervan vind?

 4. maartje

  Deze stond ook op mijn lijstje van recepten die ik wilde uitproberen. En hij is idd jammie!! Niks teveel gezegd. Ik eet vegetarisch dus heb bloemkool toegevoegd en extra noten. Om het sausje wat te binden een theelepeltje arrow root opgekost in wat kokosmelk en erdoor gedaan. Dankjewel voor dit heerlijke recept!

  1. Miss Craftsy

   Ah dat is ook een goede toevoeging! Jouw versie klinkt ook echt heerlijk en ik ben blij dat je hem zo lekker vind!

 5. Recept voor curry met banaan - Miss Craftsy

  […] eten. Maar ken je boboti, waar je ook kerrie combineert met appel? Nee? Dan vind je hier mijn recept! Maar ken je het wel en vind je het ook lekker? Dan is dit nog zachter en zoeter van smaak. Door de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.