Recept gevulde kipfilet

kip2
Soms doe ik lekker culinair en neem ik de tijd om lekker te koken en te experimenteren. Mijn scheikundeleraar noemde koken ook altijd het uitvoeren van experimentjes en ik ben het eigenlijk wel met hem eens. Je probeert eens wat uit en dan is het maar afwachten of het wat gaat worden. Ik experimenteerde eens met superdeluxe gevulde kipfilets.

Wat heb je nodig?
Okee, dit hangt af van wat je precies wilt gaan eten. Wil je gewoon groenten, aardappelen/pasta en vlees dan heb je aan 1 kipfilet voor 2 personen genoeg. Wil je graag de kipfilet eten met wat salade, dan denk ik dat je 1 kipfilet per persoon moet rekenen.
– 1 kipfilet
– kruidenboter
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel formaggio da pasta (van die kaaskruimels in een rood plastic blik zeg maar)
– honing
– wat pastasaus
– half bolletje mozzarella

Hoe maak je het?
Verwarm de oven alvast op 230 graden. Je neemt de kipfilet en je snijdt deze horizontaal in dunnere plakjes. Ik heb er vier uit kunnen snijden. Kijk ook even of je wat witte stukjes of pezen moet wegsnijden. Als ze zover klaar zijn kun je ze besmeren met een laagje kruidenboter. Je zou ook eventueel een versie kunnen maken met roomkaas en kruiden, of roomkaas met verse basilicum of spinazie.

kip7
De volgende stap is om je kipfilet plakjes op te rollen. Om ervoor te zorgen dat je paneermeelmix straks goed blijft plakken, besmeer je met een kwastje de rolletjes aan alle kanten in met honing. Voor mensen die geen honing lusten of het niet zo lekker vinden: ik was er ook geen fan van, maar ik beloof je dat je uiteindelijk niets van de honing zult proeven. Alle andere ingrediënten hebben zo de overhand dat die honing gewoon geen kans heeft. Zorg dus voor een goed laagje zodat je lekker een dikke laag paneermeel kunt aanbrengen.

kip6
Dan is het tijd om je paneermeelmix te maken. Doe de paneermeel, kaaskruimels en Italiaanse kruiden in een kom en mix het door elkaar. Klaar! Je kan er ook voor kiezen om een eitje erdoorheen te doen in plaats van de honing te gebruiken. Maar omdat je niet zoveel mix hebt, is 1 ei al te veel. Daarom heb ik voor de honing oplossing gekozen.

kip5
Ik denk dat je razend benieuwd bent welke stap er nu komt! Je gaat namelijk de kipfilets in de mix rollen en in een ingevette ovenschaal doen. Oh, af en toe is koken toch zo makkelijk! Als je alle kipfilets in de ovenschaal hebt, doe je deze 25 minuutjes in de oven.

kip4
Wanneer jouw kipfiletjes lekker aan het garen zijn, kan je alvast de halve bol mozzarella in plakjes snijden om dadelijk op de kipfilet te doen. Als de oven piept, is het tijd om wat pastasaus over de gare kipfilets te doen en daar bovenop de mozzarella te doen. Ook al zijn je kipfilets klaar, ik vind het lekkerder om dit nog toe te voegen, zodat de kipfilets wat minder droog smaken.

kip3
Daarna doe je de kipfilets nog even terug in de oven, ongeveer 3 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is. Dan zijn ze klaar en ik vond ze echt bijzonder lekker!

kip1
Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

10 comments

 1. Joyce

  Hmm dat ziet er lekker uit! Misschien dat ik dit ook wel eens ga maken 😀

 2. Jess

  Oh dat ziet er heerlijk uit zeg. Ik krijg er trek van haha 😉 Leuke blog btw!

  1. Miss Craftsy

   hahaha ja he? En dankjewel! Wat lief dat je dat zegt 🙂

 3. Life Of Roshelle

  Dit ziet er echt heerlijk uit, en het klinkt ook goed uiteraard!

 4. Manon

  Zo dat ziet er lekker uit. Ik hou wel van kipfilet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.