Recept courghetti met pesto en kip

courghetti1
Recept voor courwattes? Ja je las het goed: courghetti, spaghetti van courgette of in het Engels: zucchetti, ook een leuk woord! Het mooie van dit gerecht is dat je gemakkelijk je dagelijkse portie groente binnenkrijgt, je niet vies vol raakt omdat je geen pasta eet en het nog verrassend lekker is ook! Oja, en het is nog sneller klaar te maken dan pasta!

Courghetti is natuurlijk hartstikke Italiaans, maar daarom lekker het me wel leuk om er een Aziatische twist eraan te geven door de kipfilet in een sate marinade te marineren, jammie!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
1,5 courgette
2 eetlepels groene pesto
200 gram kipfilet
1 zakje marinademix sate
ketjap
water
olie
kroepoek

Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Nu is de marinademix volgens mij voor 500 gram kipfilet, dus je moet iets minder dan de helft van het zakje gaan gebruiken. De mix moet je aanmaken met ketjap, water en olie (als ik het goed heb onthouden), maar houdt er dus ook rekening mee dat je minder kipfilet hebt en deel dit dus ook door de helft. Laat de kipfilet ongeveer 10 minuutjes marineren.

courghetti2
Was ondertussen de courgette, snijd de uiteinde van de courgette eraf en rasp met een julienneschiller mooie spaghetti sliertjes van je courgette. Doe de courghetti in een bak, doe er twee eetlepels groene pesto bij en roer het goed door.

courghetti3
Als je kipfilet lekker gemarineerd is zorg je ervoor dat je pan goed heet is en doe je de stukjes zonder olie! (zit namelijk al in de marinade) in de pan. Bak ze goed op een heet vuur, ongeveer 5 minuten lang. Door de marinade kan ik zelf altijd minder goed zien of de kipfilet goed gaar is. Snijd een blokje even doormidden om te zien of hij mooi wit van binnen is. Sowieso duurt het niet lang voordat de kipfilet klaar is doordat je kleine blokjes hebt. Als de kip klaar is serveer je deze met de courghetti en wat kroepoek en klaar is je Itaziatische courghetti! Om er maar even zoveel mogelijk woorden samen te voegen.

courghetti1
Lijkt jou deze versie op courghetti lekker?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

  1. Jannieneke

    Lijkt me heel erg lekker! Moet de courgette niet worden verwarmt? Hoe?

    1. Miss Craftsy

      Is het ook haha! Ik verwarm het zelf niet, courgette kan je namelijk ook prima rauw eten! Maar niet iedereen houd ervan, of vind de rauwe smaak niet helemaal lekker. Wat je dan kunt doen zijn de courgetteslierten heel even kort roerbakken in een pan met wat olijfolie om ze te verwarmen en wat knapperiger te maken. Ik ben benieuwd of je courghetti gaat lukken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.