Recept courgette pannenkoeken

courgette_pannekoeken1
Nou hier heb ik toch een lekker recept voor jullie! Pannenkoeken gemaakt van courgette. I know, eerst dacht ik ook dat ik het maar over zou slaan, maar ik hou van courgette en ik hou van pannenkoeken en ik hou van gezond, dus waarom zou het niet lekker zijn? En ja groenten voor je ontbijt is ook niet een van mijn favorieten dingen, maar ik zweer je: het smaakt gewoon naar gewone pannenkoeken! Echt te jammie!

Wat heb je nodig?
Het recept is bedoeld voor 16 kleine pannenkoeken, dus of mijn pannenkoeken waren echt heel klein of er is iets anders gebeurd waardoor ik er zoveel kreeg, maar ik had er in ieder geval meer dan 16. Je kunt ze in elk geval nog een paar dagen goed afgedekt in de koelkast goed houden en koud smaken ze ook prima!

80 ml amandelmelk (Alpro Soja)
250 gr rauwe courgette, grof gesneden
3 scharreleieren
een mespunt (zee)zout
3 eetlepels agave- of ahornsiroop (ik gebruikte gewone honing)
1 flinke theelepel kaneelpoeder
optioneel: 1/4  theelepel piment (een all spice, ik heb dit niet in huis, dus ik gebruikte het ook niet)
180 gr boekweitbloem (is tarwe- en glutenvrij, net als maismeel, maar je kan ook gewone bloem gebruiken als je hier geen probleem mee hebt)
3 theelepels bakpoeder
olijfolie of boter (olijfolie is beter)

courgette_pannekoeken4
Hoe maak je het?
Pureer de amandelmelk, courgette, eieren, zout, siroop/honing, kaneel en het eventuele piment in een blender tot een min of meer vloeibaar geheel. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en blend het nog even goed door. Verwarm een pan met wat olijfolie en zodra deze goed warm is kan je vier kleine hoopjes in de pan scheppen. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur aan elke kant ongeveer 2 minuten. Voeg voor elke nieuwe ronde wat extra olijfolie toe indien nodig zodat de pannenkoekjes niet aan zullen branden. Als je een lekkere zoetekauw bent, kun je de pannenkoekjes serveren met wat honing.

courgette_pannekoeken3
Nu ik dit recept aan het uitschrijven ben, ga ik meteen maar weer even kijken wanneer ik ze weer ga bakken, want ze zijn echt jammie! En mocht je jezelf of misschien wel je kinderen moeten overhalen om deze pannenkoeken met groenten te gaan eten, dan kun je altijd nog zeggen dat het heuse Shrek pannenkoeken zijn :D.

courgette_pannekoeken2
Enjoy!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Rosanne

  Oeh, dit klinkt goeeed! Op de courgette en amandelmelk na heb ik alles al in huis, dus ik heb bijna geen reden meer om het NIET te maken ūüôā

  X Rosanne

  1. Miss Craftsy

   Hahahahaha dan heb je inderdaad geen reden meer! Ik zeg: bakse meid!

 2. Manon

  klinkt wel lekker, nog nooit op eigenlijk

  1. Miss Craftsy

   Nee ik eerst ook niet, maar moet je echt eens gaan proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.