Recept cinnamon rolls

cinnamon1
Met deze koude dagen heb ik echt zin in iets lekkers met kaneel. Terwijl ik het boek New York: Recepten uit de Big Apple door bladerde, kwam ik deze heerlijke cinnamon rolls tegen. Dit is eigenlijk het Amerikaanse koffiebroodje en ze zijn zo jammie! Normaal gaat er bij mij altijd iets mis met bakken, maar ik verzeker je dat deze echt te lekker zijn geworden en precies smaken alsof ze direct uit Amerika komen! (Komt natuurlijk ook door het New Yorkse boek ;))

Wat heb je nodig? (voor 10 stuks)
Voor het deeg:
400 gram bloem
1 tl instant gist (zakje Dr. Oetker)
50 ml lauw water
100 ml lauwe melk
50 gram gesmolten  boter
1 ei
2 snufjes zout
30 gram poedersuiker
1/2 tl vanille-extract
Voor de afwerking:
100 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
1,5 tl kaneel
1,5 tl melk om mee uit te smeren
Voor de glazuur:
100 gram poedersuiker
100 gram roomkaas
3 el warm water

cinnamon6
Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten voor het deeg goed met elkaar. Zorg er ook echt voor dat alle ingrediënten lauw zijn en dat jij zelf ringloos bent en koude handen hebt. Zo blijft het deeg niet zo plakken aan je handen. Officieel moet je het deeg zo’n 10 minuten kneden. Geloof me, daar krijg je echt pijne handen van. Ik heb zelf het deeg behoorlijk lang gekneed, maar ik denk niet dat het 10 minuten zijn geweest. Zorg er gewoon voor dat je een soepel deeg krijgt zoals hierboven op de foto. Doe het deeg dan in een kom, dek het af met vershoudfolie en laat het 1,5 uur op kamertemperatuur rijzen. De deegbol moet uiteindelijk dubbel zo groot worden. Gaat het dus niet zo snel, zet de kom dan even op de verwarming ;).

cinnamon5
Als je deeg gerezen is maak je van je bol een rechthoek. Smeer de zachte boter uit over het deeg. Meng het kaneel en de poedersuiker met elkaar en strooi dit gelijkmatig over het deeg. Daarna kan je met de melk en het kwastje het mengsel goed uitsmeren. Op de foto zie je ook dat ik er nog met mijn vingers heb ingedrukt om het deeg iets gelijkmatiger te krijgen. Daarna snijd je het deeg in 10 plakken. Ik heb dit in de breedte gedaan, maar je kan het ook in de lengte doen, net wat jij prettiger vindt. Leg de rolletjes op de bakplaat, dek het weer af met vershoudfolie of een theedoek (of allebei) en laat de rolletjes nog 1 uur rusten op kamertemperatuur. Ik heb ze zelf gewoon lekker op de verwarming gezet.

cinnamon4
De rolletjes zijn na het uur lekker groot geworden en klaar om de oven in te gaan. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe ze ongeveer 25 minuten in de oven als je ze op een bakplaat hebt, je kan ze ook in bakjes doen en dan mag het wat korter, ongeveer 12 minuten. Ik heb zelf een kleine heteluchtoven, daar is alles wat sneller in klaar. Houdt dus zelf even goed in de gaten wanneer ze klaar zijn. De mijne vind ik persoonlijk net is te hard gegaan, maar ik heb wel n lekker knapperig randje :).

cinnamon3
Tijd voor het glazuur. Meng de roomkaas (zorg ervoor dat ie al een beetje geprakt is ofzo, anders wordt het glazuur kruimelig) met de poedersuiker en het water. Schenk het glazuur over de cinnamon rolls en klaar zijn ze! Het is even wachten, maar dan heb je ook wat en het is een heel gemakkelijk recept. Ik vind ze echt te heerlijk :)!

cinnamon2
Lijken je Cinnamon Rolls ook zo lekker?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

5 comments

 1. Food Blog Swap | Jude's Diner

  […] die extra mijn aandacht trokken, en ik heb ze gewoon allemaal uitgeprobeerd! De eerste waren cinnamon rolls, dat leek me zo lekker! Maar helaas de eerste versie in glutenvrij is mislukt. Ik ga nog wel een […]

 2. Amy

  lekkerrrrrr.

  1. Miss Craftsy

   hahaha yes indeed! Net zo lekker als de echte Amerikaanse cinnamon rolls 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.