gezonde-cheesecake-met-pepernoten-en-karamel

Rauwe salted caramel cheesecake met pepernoten

Nu Sinterklaas weer in het land is, heb ik het mooie excuus om iets heerlijks te maken met pepernoten. Rauw, gezond en salted caramel cheesecake, wat hebben we daarvan genoten.

Wat heb je nodig? (voor 6 stukken)

60 gram walnoten
60 gram amandelen
100 gram dadels
125 gram cashewnoten
75 gram kokosmelk
40 gram honing
75 gram kokosolie
1 el speculaas kruiden
Zeezout
1 el caramel syrup van Waldenfarms + extra
Pepernoten

60 gram walnuts
60 gram almonds
100 gram dates
125 gram cashews
75 ml coconut milk
40 gram honey
75 coconut oil
1 tbsp cookie spices
Sea salt
1 tbsp caramel syrup walden farms
Pepernoten

Pulseer de dadels klein in een keukenmachine.
Haal de dadels eruit en pulseer de walnoten en amandelen.
Voeg de dadels weer toe en maak er een deeg van.
Doe de bodem in een bakblik, maak het gelijk met een eetlepel en zet het in de vriezer.
Maak de vulling door alle overige ingrediënten behalve de pepernoten in de keukenmachine te doen.
Schep de vulling over de bodem en zet minsten 1 uur terug in de vriezer.
Top de cheesecake af met de pepernoten en wat caramel siroop.
Bewaar in de koelkast.

pepernoten-cheesecake

Hoe maak je de rauwe salted caramel cheesecake?

Als het kouder weer wordt, krijg ik altijd meer zin om te bakken, of in elk geval om in de keuken te staan. Want eerlijk is eerlijk, deze taart hoeft niet gebakken te worden. Deze taart is namelijk rauw en paleo (minus de pepernoten) en dat maakt deze cheesecake perfect voor het heerlijk avondje.

Ik kreeg het idee voor deze cheesecake eigenlijk heel gemakkelijk. Ik wilde taart maken met pepernoten, maar hij moest ook gezond zijn plus ik houd heel erg van cheesecakes en salted caramel. Dus waarom zou ik dit alles niet met elkaar combineren? Precies ik zou ook niet weten waarom. En dus ging ik aan de slag met deze raw salted caramel cheesecake op basis van noten.

salted-caramel-cheesecake

Allereerst doe je de cashewnoten in een bakje met water die je even laat weken. Ik heb ze zelf een uurtje laten weken. Vervolgens pak je je keukenmachine erbij waar je je de dadels vermaalt tot kleine stukjes. Haal de dadels eruit en doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine die je verpulvert tot meel. 

Voeg de dadels er weer aan toe en maak er een mooi en ietwat plakkerig deeg van. Als het nog wat te droog is, kan je er wat water aan toevoegen of wanneer het te nat is, wat noten. Doe de bodem vervolgens in een bakblik waar je de bodem egaal maakt met een vochtige eetlepel. Doe de bodem vervolgens even in de vriezer.

rauwe-cheesecake-met-noten

Voor de vulling doe je simpelweg alle overige ingrediënten in de keukenmachine op de pepernoten na. Blend alles tot je een mooi en egale cheesecake vulling krijgt. Schep de vulling over de bodem en doe de cheesecake minstens 1 uur in de vriezer.

De rauwe salted caramel cheesecake top je nu af met pepernoten en wat van de caramel siroop. Je kan nu meteen aanvallen of de cheesecake in de koelkast bewaren. Ik zou wel de pepernoten net voor serveren toevoegen, anders worden ze te zacht.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Maaike

    Jeetje, wat ziet dit er heerlijk uit zeg! En het lijkt me onwijs lekker. Mooie foto’s heb je ook gemaakt hoor 🙂

    1. Miss Craftsy

      Aaah dankjewel Maaike! Het was een ware verwennerij voor me 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.