quinoa risotto

Quinoa risotto met zoete aardappelfrietjes

Knapperige zoete aardappelfrietjes en romige risotto, een bijzonder combinatie, maar ik beloof je dat je smaakpapillen hiervan gaan smullen! Probeer zelf deze quinoa risotto met zoete aardappelfrietjes. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 medium zoete aardappels
  • paprikapoeder en zout
  • 100 gram ongekookte quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 250 gram champignons
  • 2 wortels
  • 4 el naturel kokosyoghurt
  • 4 el nutritional yeast
quinoa risotto 3

Hoe maak je de quinoa risotto met zoete aardappel frietjes?

  • Verwarm de oven voor op 230 graden
  • Schil de zoete aardappel en snijd ze in frietjes
  • Sprenkel wat olijfolie over de frietjes en garneer met paprikapoeder en zout naar smaak
  • Bak de frietjes in de oven voor ongeveer 25 minuten
  • Was de quinoa en doe deze in een diepe pan samen met de bouillonblokjes en 500 ml water
  • Snijd de champignons en wortel klein en voeg deze toe aan de risotto
  • Laat het vocht optrekken uit de risotto en voeg eventueel meer water toe indien nodig
  • Voeg de nutritional yeast aan het einde en laat nog heel even meekoken
  • Voeg de kokosyoghurt vlak voor het serveren aan de risotto toe en roer goed door
  • Schep de quinoa risotto op de borden en serveer de zoete aardappel frietjes erbij

Zoete aardappelfrietjes zijn altijd mijn go to. Zoals een van mijn oppaskindjes zei: oh mijn god dit is zoooo lekker, ik kan niet meer stoppen met eten!! Dit is misschien wel mijn meest favoriete groente, want hij is veelzijdig, lekker en te gebruiken van ontbijt tot aan je avondmaaltijd. Dit keer dus in mijn avondeten. En ik gebruik elke kans om deze heerlijke frietjes toe te voegen aan mijn avondeten en dit keer werd mijn risotto opgefleurd met de frietjes. En niet alleen dat, ik maakte de risotto met quinoa voor een extra proteïne boost zodat je niet alleen een heerlijke vegetarische maaltijd achter je kiezen hebt, maar ook lekker verzadigd bent.

quinoa risotto 2

Voor de quinoa risotto met zoete aardappelfrietjes verwarm je eerst de oven voor op 230 graden zodat je de frietjes kunt bakken. Daarna schil je de zoete aardappels en snijd je ze in frietjes. Leg ze op een bakplaat met wat bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie. Voeg ook wat paprikapoeder en zout toe naar smaak en hussel alles door elkaar voordat je ze in de oven plaatst. Bak de zoete aardappelfrietjes voor 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

Ondertussen kun je de quinoa risotto maken. Dit doe je door de quinoa eerst goed af te spoelen en daarna in een diepe pan te doen samen met 500 ml water en een bouillonblokje. Laat dit zachtjes koken terwijl je ondertussen de groenten fijn snijd. Voeg de groente toe aan de quinoa risotto en laat de risotto net zolang koken tot de quinoa het water heeft opgenomen. Als je wilt kan je ook gerookte kip toevoegen aan de risotto. Als de quinoa risotto bijna klaar is, voeg je de nutritional yeast toe en laat je dit nog een paar minuten op smaak komen. Vlak voor het serveren voeg je de kokosyoghurt toe om de risotto lekker romig te maken. Serveer de quinoa risotto in een diep bord met daarbij de zoete aardappelfrietjes.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.