quinoa pizza

Quinoa pizza

Eén gezond pizza? Die komt eraan! Je pizza cravings worden gehoord met deze eiwitrijke quinoa pizza. Een gezond belegde pizza met kaas en een bodem van quinoa.

Wat heb je nodig? (voor 1 pizza)

70 gram ongekookte quinoa
1 ei
Italiaanse kruiden
Peper en zout
100 ml pomodoro
60 gram geraspte kaas
1/2 paprika
50 gram wortel
100 gram cottage cheese

quinoa pizza 2

Hoe maak je de quinoa pizza?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de quinoa volgens de verpakking
  • Laat de quinoa 15 minuten afkoelen
  • Meng de quinoa met het ei en de kruiden
  • Schep het quinoa mengsel op een pizzaplaat en verdeel evenredig
  • Bak de pizzabodem af in 30 minuten
  • Beleg de pizza met de pomodoro, geraspte kaas, paprika, wortel en cottage cheese
  • Bak de pizza nog eens 15 minuten

Pizza. Je maakt me er altijd weer blij mee. In alle soorten en maten. Gezond en ongezond. Het maakt niet uit. Okee, uiteindelijk is een gezonde pizza zonder al teveel calorieën wel gewenst, want we willen ook op de lijn letten. Maar het leuke van pizza is dat je best veel kunt variëren. Niet alleen in de toppings, maar ook in de bodem. Zo heb ik pizza’s gemaakt met een bodem van zoete aardappel, bloemkool en havermout.

quinoa pizza 3

En vandaag is de quinoa aan de beurt. Vergelijkbaar natuurlijk met de havermout, maar dit graan is eiwitrijker en kan ook als vleesvervanger gegeten worden. De pizza van vandaag is dan ook vegetarisch, maar je kan er natuurlijk ook vlees op doen als jij daar zin in hebt :). Daarnaast is deze pizzabodem ook wat crunchier, door de zaadjes die de quinoa bevat en worden geroosterd in de oven.

Voor de quinoa pizza verwarm je eerst de oven voor op 200 graden. Ondertussen kook je ook de quinoa volgens de verpakking. Als de quinoa klaar is, laat je hem eerst minstens 15 minuten afkoelen. Daarna roer je er een ei doorheen en de Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Spreid de quinoa bodem uit over een pizzaplaat of wat je voor handen hebt. Zo gebruikte ik een taartbodem. Bak de pizzabodem 30 minuten in de oven totdat de quinoa knapperig is en niet uit elkaar valt.

Schep daarna de pomodoro over de pizzabodem. Hierop kun je ook nog wat Italiaanse kruiden doen. Top daarna de pizza af met wat jij lekker vindt. Ik gebruikte zelf geraspte kaas, stukjes paprika en wortel en cottage cheese. Doe de pizza nog eens 15 minuten in de oven.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.