gemakkelijke mozzarella sticks

Quick mozzarella sticks

Als er mozzarella sticks op het menu staan in een restaurant dan is het dikke kans dat ik ze bestel. Tijd om ze zelf een te gaan maken!

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks)

3 plakjes bladerdeeg
30 gram mozzarella
Chilisaus

bladerdeegrolletjes met mozzarella

Hoe maak je de mozzarella sticks?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes
  • Snijd een plakje bladerdeeg in vieren
  • Doe op elk stukje een drupje chilisaus en een stukje mozzarella
  • Rol het bladerdeeg op en maak alle randjes dicht
  • Doe de mozzarella sticks 25 minuten in de oven en draai halverwege om

Ik weet niet wat het is maar ik heb gewoon een voorliefde voor mozzarella sticks en kaas. Deze relatie is ontstaan toen ik in Amerika woonde en voor het eerst kennis maakte met deze lovers. Laatst heb ik trouwens de lekkerste mozzarella sticks op ooit en dit was (uiteraard) bij het Amerikaanse fast food concern TGI Fridays. Echt de lekkerste sticks ooit!

Van origine maak je de sticks met paneermeel, bloem en ei, maar ik ging voor een snellere versie door bladerdeeg te gebruiken. Hierdoor heb je in een mum van tijd heerlijke mozzarella sticks om mee te snacken en aan je vrienden te serveren tijdens een tapas of borrelavond.

mozzarella sticks

Voor de sticks verwarm je de oven voor op 220 graden. Daarna prep je alles door de mozzarella in kleine reepjes te snijden en de bladerdeeg in 4 stukken te snijden. Als je grotere sticks wilt kan je het bladerdeeg ook gewoon doormidden snijden.

Doe dan op elk stukje een drupje van de chilisaus en smeer wat uit zonder de randen te raken. Doe daarna de reepjes mozzarella erop. Rol het bladerdeeg op en maak hem goed dicht met je vingers en eventueel een vork. Vergeet ook niet om se uiteinden goed dicht te duwen. 

Leg de mozzarella sticks op een bakplaat en doe ze ongeveer 25 minuten in de oven of totdat ze mooi bruin en knapperig zijn. Vergeet ze niet on ze halverwege om te draaien. Laat de mozzarella sticks even afkoelen voordat je er een bite van neemt want de kaas is heet!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.