Quesadilla’s

quesedilla6
Quesadilla’s  blijven een van mijn favoriete dishes, alhoewel ik het eigenlijk niet zo heel vaak eet. Des te lekkerder wordt het dan als ik het toch weer een keertje mag opsmikkelen! Hoewel de beste quesadilla’s die ik ooit op heb in Amerika zijn gemaakt met heerlijke steak er tussenin, moet ik zeggen dat ik er thuis ook wel wat van kan haha!

Wat heb je nodig? (v00r 1 persoon)
2 meergranen wraps
100 gram gehakt
100 gram geraspte kaas
2 eetlepels crème fraiche
1 paprika
1 ui
een paar eetlepels mais
2 teentjes knoflook
chilipoeder
peper en zout

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

quesedilla5

Hoe maak je het?

Rul het gehakt in een pan op een laag vuurtje, terwijl je de paprika, ui en knoflook vast in stukjes snijdt. Als het gehakt al een beetje verkleurd is, kan je alle groenten toevoegen en deze meebakken.

quesedilla4

Na een minuutje of 5 (of wanneer jij je groenten klaar en lekker vindt), roer je de lepels crème fraiche door het mengsel heen en laat het op een laag vuurtje even door sudderen. Voeg ook alle kruiden toe om het een pittigere smaak te geven.

quesedilla3

Wat ik vervolgens doe is het quesadilla mengsel snel op mijn bord leggen en de pan even snel uitspoelen. Als een van de vele mensen zonder afwasmachine bespaar ik natuurlijk zoveel mogelijk op servies :). Zet de pan weer terug op het fornuis en doe er nog een klein beetje olijfolie bij en leg alvast 1 wrap in de pan. Schep het quesadilla mengsel van je bord weer terug in de pan en zorg ervoor dat het mengsel egaal is verdeeld over de wrap, maar wel zo dat hij niet te dicht bij de randjes komt. Strooi er vervolgens net zoveel kaas overheen als je zelf wilt, het is tenslotte een ‘quesa’dilla :). Leg de andere wrap erop en wachten maar!

quesedilla2

Dan komt het omdraai moment na zo’n 5 minuutjes, wat toch het lastigste moment blijft van die hele quesadilla haha. Wat ik doe is mijn bord (daar hebbie ‘m weer, het functionele ding) op zijn kop op de pan leggen, de steel van de pan heel goed vasthouden en vervolgens razendsnel de pan omdraaien. Daarna ligt je quesadilla op je bord en die schuif je weer voorzichtig in de pan. Toch is het me nog niet gelukt om hem helemaal goed te krijgen haha. En de voorkant zie je meer vulling dan aan de achterkant vanwege die verrekte zwaartekracht haha.

quesedilla7

Vervolgens wacht je nog even 3-5 minuten tot de quesadilla klaar is. Til de wrap even op om te kijken of hij al mooi bruin is geworden. Pas weer je bord op de pan methode toe om de quesadilla op je bord te krijgen, is wel zo makkelijk. Snijd de quesadilla in 6 stukjes en smullen maar!

quesedilla1

Wat een Mexicaans feestje blijft dit toch he :)! Stuur ook jouw foto’s op als je quesadilla’s hebt gemaakt! Jouw kookkunsten vind ik ontzettend leuk om te zien!

Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

7 comments

 1. Mirne

  Het ziet er wel echt onwijs lekker uit zo!

 2. Manon

  Oh yummy dit ziet er goddelijk uit!

  1. Miss Craftsy

   Hahahaha en het was net zo lekker als het eruit ziet 🙂

 3. Kirsty

  Heerlijk recept zeg! Ik ben gek op Mexicaans eten 🙂

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Als je het gemaakt hebt, laat je het dan weten? Zou ik superleuk vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.