Pre Birthday Party: zingen, lachen en genieten

harvard_krokodiloes1
Een paar weken geleden kreeg ik wel een heel leuk berichtje van Meike: zij kreeg bij haar studentenkoor Plica hoog bezoek van het acapella koor van Harvard! En zoals zij het zei: dat is net zoiets als The New Directions meets The Warblers (voor degene die het niet snappen: dat komt uit de serie Glee). Of ik kwam kijken en later mee zou gaan naar de bar om mijn verjaardag in te luiden. Natuurlijk!!

Hoe dichter de datum dichterbij kwam hoe spannender ik het vond worden, want ja je moet toch wel even vet slimme Amerikaanse Harvard studenten die waarschijnlijk heel goed kunnen zingen en ook nog eens zonder muziek! Ik deed natuurlijk meteen wat research, bekeek wat YouTube filmpjes en op hun website (http://www.kroks.com) vond ik foto’s waar de jongens doodleuk met Scarlet Johanson en Anne Hathaway op de foto staan, wow!

En toen was het zover! Op naar de repetitie! Die was in het begin best saai eigenlijk haha! Vond zelfs Meike, dus ik mag het ook zeggen. We deden wat (de koren dan, ik niet) stemoefeningen en vervolgens moesten Plica en de Krokodiloes een liedje gaan leren, maar dat was echt een vreemd nummer! Gelukkig was het daarna pauze, want dan zouden de jongens losbarsten!

harvard_krokodiloes4
Deze foto’s zijn van de repetitie. Ik heb geen filmpjes gemaakt, maar je moet me geloven als ik zeg dat het echt supervet was! Niet alleen konden ze goed dansen, ze kunnen ook goed acteren en leuke dansjes doen, het is echt een hele act! Na de repetitie had ik ook vlot pijne wangen van het lachen!

harvard_krokodiloes3
Ook de dirigente werd uitgenodigd om mee te doen. Eric (de jongen in de paarse blokjesblouse) deed alsof hij verliefd was op haar, maar hij wist haar naam niet. Dat resulteerde in een heel liedjes eromheen (ik kende het nummer niet) waarbij de dirigente op zijn been moest gaan zitten, met hem moest dansen en waar alle jongens om haar heen gingen staan met een hand achter hun oor om haar haar naam te horen zeggen. Het klinkt vast niet leuk zoals ik het beschrijf, maar dat was het echt wel :D.

harvard_krokodiloes2
Oja ze konden ook heel goed pinguïns na doen :). Na de repetitie gingen we naar de Dollars in Nijmegen om een drankje te drinken en natuurlijk ook om te zingen. Die liedjes heb ik wel opgenomen en kunnen jullie hen ook bewonderen!

Heb je de smaak te pakken gekregen? Op YouTube staan natuurlijk veel meer liedjes!

En ben je benieuwd naar de liedjes van Plica Vocalis? Bekijk dan de liedjes van afgelopen seizoen in het thema Earth, Wind, Fire and Water, de 4 elementen.

Ik heb in elk geval een superleuke pre birthday party gehad 🙂

Vind jij acapella koren (en Glee!) ook zo leuk?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.2 comments

  1. Meike

    Woehoe eindelijk DE Kroks blog 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.