Pompoenpannenkoeken

pompoenpannenkoek-2
Wat te doen als je pompoen in huis hebt gehaald en je nog wat over hebt? Pannenkoeken ermee maken, jaaa! Ik laat je zien hoe jij makkelijk jouw eigen pompoenpannenkoeken kan maken.

Ik kwam eens op een vrijdag thuis van het werk en ik had totaal geen zin om te koken. Eigenlijk zou ik de pompoen gaan grillen omdat ik daar wel benieuwd naar was hoe dat zou smaken om er vervolgens groenten en vlees bij te gaan roerbakken. Maar als ik een vermoeide en ietwat stressvolle dag heb gehad, heb ik stiekem helemaal geen zin om te koken, of om een gewoon diner te eten. Sterker nog: ik wil eigenlijk alleen maar iets zoets eten. Sja en dan? Want die pompoen moest toch echt op! Dat bracht me op een idee. Ik heb al eens courgette pannenkoeken gemaakt en een versie met rode biet, dan moet een pompoenversie ook wel te doen zijn, helemaal omdat pompoen nog best zoet is ook. En, wat ook nog eens fijn is: pompoen vult ook nog eens extra goed en met deze groenten in je pannenkoek,krijg je toch nog wat groenten binnen terwijl je aan het genieten bent van iets zoets!

pompoenpannenkoek-1

mango Wat heb je nodig? (voor 4 pannenkoeken)

200 gram pompoen
1 banaan
3 eieren
1 eetlepel kaneel
½ eetlepel koekkruiden
100 gram havermout
100 ml (amandel)melk

pompoenpannenkoek-3

mango Hoe maak je de pompoenpannenkoeken?

Wil je een extra smaakdimensie aan je pannenkoeken geven, verwarm dan de oven voor op 200 graden. Heb je een verse pompoen, dan kan je deze met schil en al in wat kleinere stukken snijden en deze 20-30 minuten roosteren. Nadat de pompoen klaar is, hem gemakkelijk van de schil af snijden. Wanneer je een verse pompoen gebruikt, raad ik je sowieso aan, om deze eerst te roosteren. Dat scheelt je weer een hoop gescheld omdat je de pompoen niet van de harde korst gesneden krijgt.

Ben je net als ik wat luier en heb je al kant-en-klare blokjes pompoen (van de Appie, zo fijn!)? Dan kan je deze ook gewoon 20 minuutjes in de oven doen, of, als je helemaal geen zin hebt en erge honger hebt, de blokjes meteen in je blender doen. Voeg alle andere ingrediënten ook toe aan de blender en mix alles goed met elkaar. Doe ondertussen wat (kokos)olie in de pan en laat hem goed bakken. Doe wat pannenkoekenmix in de pan en bak hem zachtjes op laag tot middelhoog vuur. De eerste kant is meestal klaar na zo’n 3-4 minuutjes. Draai hem om en bak de andere kant nog zo’n 2-3 minuten. Maak ook de andere pompoenpannenkoeken klaar en smullen maar!

pompoenpannenkoek-4

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij ook weleens echt zin in een zoete avondmaaltijd?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Pannekoekje

  De ene kant lukt, maar bij het keren gaat het fout, de pannekoek gaat scheuren en in elkaar zitten en is niet meer uit elkaar te halen. Ik heb de hoeveelheden van het gerecht aangehouden
  De smaak is er niet minder om, maar hoe krijg ik nou een mooie pannekoek?

  1. Miss Craftsy

   Hoi! Dat is lastig te zeggen van een afstand, maar de bovenkant moet niet vloeibaar meer zijn. Zorg er dus voor dat het vuur laag staat en je hem langzaam bakt, desnoods met een deksel erop. Dan zou het moeten lukken. En anders is de substantie van jouw producten misschien net iets anders dan bij mij. In dat geval zou ik iets minder van de vloeibare ingrediënten gebruiken. Succes!

 2. Het Sushimeisje

  Maar proef je de pompoen (en de biet en courgette) dan ook?

  Ik heb dit weleens in taart gegeten maar dan proef je die groenten nooit.

  1. Miss Craftsy

   Nope! De courgette en rode biet sowieso niet. De pompoen eigenlijk ook niet maar door de kruiden enzo proef je wel dat zoetige van de pompoen meer. Maar het is niet zo van: hee pompoen waar ga je met die pannenkoek heen 😉

 3. Manon

  Mmm ziet er weer heerlijk uit! Ik hou ook enorm van pannekoeken, maarja, als ontbijt, avondeten of tussendoortje, maakt me niet zoveel uit haha 😀

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Haha precies! Pannenkoeken kunnen altijd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.