gezonde-pompoenlasagne

Pompoenlasagne

De herfst is perfect voor ovenschotels en helemaal voor mijn favoriete dish: lasagne. Die heb ik in een ander herfstjasje gegoten door er een romige pompoenlasagne van te maken.

Wat heb je nodig? (voor 4-5 personen)

400 gram pompoen
1 courgette
1 paprika
2 uien
500 ml pomodoro
Lasagnebladen
1 el italiaanse kruiden
1 tl komijn
1 tl knoflook
1 el kaneel
1 el appelazijn
250 gram ricotta
75 gram geraspte kaas
1 bol mozzarella

herfst-pompoenlasagne

Hoe maak je de pompoenlasagne?

Lasagne blijft mijn favoriete eten en het leuke hiervan is dat je er waanzinnig mee kunt variëren. Vandaag maak je kennis met de herfstvariant op de traditionele lasagne. Namelijk pompoenlasagne.

Deze lasagne is vegetarisch en een heerlijke combi tussen veel groenten en kazen. Wanneer je voor volkoren lasagnebladen zou kiezen, maak je een nog bewustere keuze. Mocht je ook maar een klein beetje van pompoen houden (of niet want met al die smaken van kaas heeft dat ook heerlijk de overhand), dan is deze pompoenlasagne echt een aanrader.

lasagne-met-pompoen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de pompoen in de oven voor 45 tot 60 minuten totdat het vruchtvlees helemaal zacht is. Je kan dit ook al eerder doen zodat je meteen aan de lasagne kunt beginnen.

Snijd de uien, paprika en courgette in stukjes en bak deze in een pan. Voeg daarna de saus, kruiden en pompoen toe en laat even pruttelen. 

pompoenlasagne

Daarna begin je met het opbouwen van de lasagne. Dit doe je door in een ingevette ovenschaal eerst een laag saus te doen en daarna de lasagnebladen. Vervolgens smeer je over de bladen een laag ricotta die je weer aftopt met de geraspte kaas. Herhaal dit nog twee keer en eindig met een laag saus. Maak de pompoenlasagne af door er stukjes mozzarella op te doen. Plaats de lasagne 30 minuten in de oven op 200 graden.

[yumprint-recipe id=’83’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.